Pergamonkleur kit die niet overschilderbaar is

Pietjepuk11

  • #1
Hoe kun je het beste te werk gaan met pergamonkleur kit die niet overschilderbaar is. Ik moet nog enkele plinten tegen gipsplaat kitten en nu is mijn vraag. Eerst bevochtigen, kitten en met water afstrijken. Of geen vocht van tevoren? Verder nog eenvraag of het moglijk is om de voeg tussen houten dorpel en plavuis te kunnen kitten ipv van voegen?
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #2
Niet eerst bevochtigen want dan houdt je kit voor geen meter. Eerst goed inkitten, dan bevochtigen (bijv. plantenspuit met water en een beetje zeepsop). Vervolgens nat afmessen met een afstrijkspatel of afstrijkprofielen of zo'n lepeltje. Hiermee haal je het teveel aan kit weg. Sommige gebruiken een afgezaagd stukje electricteitspijp maar ik haal de beste resultaten met die afstrijkprofielen.

En als laatste heel lichtjes met een natte vinger er over heen. Profi!

Let wel: goed kitten is bijna de helft weer afstrijken.

Tussen een houten dorpel en plavuizen kan je prima kitten. Da's nog beter dan voegen want dat gaat gegarandeerd scheurtjes geven.
 

Pietjepuk11

  • #3
Ok bedankt voor de info ook wat betreft het antwoord op die plavuizen etc. Zelfs gebruikte ik eerder met kitten alleen mijn vinger waarbij inderdaad wel bijna de helft meegenomen werd en afgevoerd. Geeft ook goede resultaten, maar ik wist even niet meer of je van tevoren ook moest bevochtigen. Niet dus zoals ik lees in jouw verhaal. Bedankt!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu