Pelgrim OVG114 vriest in en ontdooit weer

Bok001

  • #1
Ik heb een probleem waar de monteur ook niet uitkomt. Ik heb een onderbouwvriezer die vriest en daarna weer ontdooit, om daarna weer in te vriezen, etc. Zodra ik de invriesknop indruk dan blijft de vriezer gewoon zijn werk doen. Onder andere is de thermostaat vervangen door een andere en het schakelkastje ook. De monteur constateerde dat de compressor gewoon werkt, de thermostaat doet wat die moet doen en de ventilator ook gewoon loopt. Het betreft een Pelgrim OVG114. Iemand een idee?

Aanvulling: het valt op dat de zoemer ook niet gaat, behalve als de invriesknop ingedrukt wordt, deze stopt als de vriestemperatuur weer goed is. Ik heb een tijdje de deur open gehouden en nadat hij ondooit is gaat de zoemer wel af en begint deze weer te vriezen.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #2
Onder andere is de thermostaat vervangen door een andere

Een andere?
 

Bok001

  • #3
Laatste keer dat ik keek was 'andere' correct Nederlands? Ja, een universele, nieuw exemplaar, die de huidige kon vervangen.
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #4
Kloppen de in en uitschakeltemperaturen van de universele thermostaat?
Is de capillaire leiding even ver ingeschoven?
Wat was de storing voor het vervangen van de universele thermostaat?
Als de universele thermostaat 100% compatible is dan ga ik uit van een koeltechnisch probleem en alleen op te lossen door op nieuw te vullen en filter te vervangen wat duurder kost als een nieuw toestel.
 

Bok001

  • #5
De leiding is even ver ingeschoven. Ik ga er vanuit dat de universele thermostaat 100% compatible is, maar ik heb voor de zekerheid er ook eentje bij Pelgrim zelf besteld. De storing was naar mijn weten exact hetzelfde: diep invriezen en daarna ontdooien om daarna weer te vriezen. Zodra ik de leiding eruit haal en deze aan het einde vastpak begint de vriezer weer te vriezen. Ik ben het even kwijt.

Trouwens, vraag van een noob: waarom moet het filter vervangen worden en alles opnieuw gevuld worden als de vriezer het wel goed doet, althans snel invriezen en blijven vriezen?
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #6
Een koelkast kan ook vriezen bij een koeltechnisch probleem , toestel gaat veel te lang door met proberen te koelen maar haalt de temperatuur niet daar waar de thermostaatvoeler zit.
 

Bok001

  • #7
Begrijp ik, maar in dit geval vriest de vriezer juist goed. De temperatuur is in no-time onder het vriespunt. Nadat de vriezer op de juiste temperatuur is slaat deze af om pas na een aantal graden boven nul weer in te gaan vriezen. Als de monteur de leiding weer laat invriezen dan stopt het zoals het moet. Zoals gezegd begint de vriezer meteen weer te vriezen als ik het uiteinde van de capillaire leiding pak. Ik geloof eerlijk gezegd niet dat het aan de compressor e.d. ligt. De monteur had dit ook al uitgesloten. Alles werkt zoals het moet werken, behalve het niet 'wakker worden' als de temperatuur weer hoger wordt.
 

Bok001

  • #8
Probleem opgelost. De nieuwe en originele thermostaat geeft de temperatuur wel goed door. De vriezer doet het weer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu