Overloop van water uit buis bij afspoelen van wasmachine

BassieBassie

  • #1
Hallo,

Ik heb sinds kort dat als de wasmachine begint met afspoelen er water uit de afvoerbuis komt (zie foto) Bij een lege trommel tot wel 3 emmers water. Ik heb al kokend water met soda en azijn geprobeerd. Het vreemde is dat ik wel een hele emmer met water door de afvoer kan gooien zonder problemen. Ik vermoed dat de afvoer van de wasmachine met grotere kracht spuit dan een emmer water erin gieten.

Ik vermoed dat door jaren lang op 30 graden wassen met vloeibare zeep de leiding verderop gedeeltelijk is verstopt geraakt (effectieve bruikbare diameter van de pvc buis is minder geworden). Maar blijft wel gek dat het niet totaal verstopt is. Is dat zelf nog te verhelpen of wordt dit loodgieterswerk?

Alvast dank
Groet
Bas



situatie.jpg
 

Kaajee

  • #2
Ten eerste waarom zit er geen (schroef)dop op?
En ten tweede, als het eerst wel goed doorstroomde, zal het inderdaad wel een (beginnende) verstopping zijn. Als je al soda geprobeerd hebt, zou je nog een andere ontstopper kunnen proberen en anders toch een ontstoppingsbedrijf erbij halen. Die kan via die opening met de ontstoppingsveer er in. Je kunt ook eerst zelf nog met een (gekochte/gehuurde) veer proberen natuurlijk.

(En 30 graden wassen is leuk, voor milieu enzo, maar eens in de zoveel wasbeurten even een keer een kookwasje op heel heet wassen, kan ook een boel problemen voorkomen)
 

BassieBassie

  • #3
Ik heb ook met schroefdop geprobeerd maar dan komt het uit de rechterbuis op de foto ( waar de afvoerslang van de wasmachine inzit). Die dop is er ooit afgehaald om er meer lucht bij te laten.

als je zelf een veer huurt kun je dan wel de 90 graden bocht maken (onder aan de foto loopt de buis horizontaal naar links). Of moet je de zaak dan eerst demonteren om er goed bij te kunnen.

En heeft het eventueel zin om de afvoerbuizen te verlengen naar boven toe?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Anders bel een ontstopping bedrijf die leidingen schoon maakt.
De afvoer van je cv wil vaak al vol gaan slippen dat ziet er zo uit
bgtop_kalk-cv-ketel-40-mm-buis.jpg

Dus dan begrijp je wel als je daar een dunne veer in drukt dat je hem niet schoon krijgt.
En die persoon kan ook bepalen als je leidingen goed lopen.
En als iee verder op op de keuken zit kan het ook nog zo uit zien.
Schermafbeelding 2021-08-08 112120.jpg
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
Als het zonder die schroefdop erop niet naar riool ruikt, zit de leiding behoorlijk ver dicht, zie het bericht van Henk253 hierboven
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu