Oude Bauknecht wasmachine knalt

A

Anonymous

Gast
  • #1
onze (8 jaar oude Bauknecht)wasmachine doet het nog goed. Echter gister schrok ik me lam; bij het centrifugren begon de machine ineens heel hard te knallen! is huizen vererop nog te horen.
Bij het wasprogramma zelf niks aan de hand. Klinkt niet als lagers denk ik, trommel draait bij testen met hand wel zwaar en piepend/krakend (aanlopen?) maar zonder schokken.

Wie een suggestie? Overleden??

Groet, Ko
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Heb ik ook eens gehad met een nieuwe wasmachine. Het probleem hier was dat er 1 van de veren waaraan je trommel hangt was losgekomen. Resultaat, kapotte trommel en nieuwe wasmachine. Dus kijk even langs achter of alle veren nog goed vastzitten.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Zal in weekend eens kijken, moet wm 'uitbouwen'.

Bedankt voor de tip. :wink:
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Het zou mogelijk zijn dat de schokbrekers het hebben begeven. Maar als je de trommel draait met de hand, kijk dan eens of hij een beetje slingert. Als dat zo is, is waarschijnlijk je trommelkruis gebroken en heb je een probleem. Je merkt het wel als de trommel tegen het manchet aan loopt af en toe met rond draaien.

Succes
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Hij ligt nu open en we ziijn druk aan het zoeken. Kruis en veren lijken OK. De trommel draait nergens tegenaan. De schokbrekers liggen er nu uit maar even een 'domme' vraag: hoe weet ik nou dat die stuk is/zijn?? En als de schokbrekers vervangen moeten worden, moeten dan ook de veren vervangen worden? Het lijkt erop dat de machine uit balans raakt bij een belading boven de 3 handdoeken/ 600 toeren (testen, situatie wordt steeds erger) waardoor de slang tussen trommel en pomp mee gaat bewegen en vervolgens de pomp mee gaat resoneren in de behuizing.

in afwachting op een reactie,
alvast bedankt.
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Als schobrekers net zo makkelijk in en uit bewegen als een fietspomp: lek. Overigens: het eerste kruis wat je ziet als je de automaat open maakt is niet het trommelkruis maar het lagerkruis. Om daarbij te komen moet de kuipgroep gedemonteerd worden. Zit er geen deuk aan de binnenkant, achterin, van de trommel? Zo ja, trommelkruis gebroken
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu