Oude AEG: kapotte pomp?

Louiseclaessen

  • #1
Wie kan ons helpen:

Wij hebben in ons studentenhuis een zeer oude AEG oko lavamat princess 1005 van de kringloop winkel staan die een aantal dagen geleden de geest heeft gegeven.
Hij wil niet meer leeglopen, dus onze conclusie was ofwel hij zit verstopt ofwel de pomp is kapot.
Onze poging tot reparatie richtte zich op het schoonmaken van het zeefje.
We hebben de wasmachine laten leeglopen via het slangetje. Met een beetje geweld kwam het (voor ons onbekende) zwarte stukje na het dekseltje (beneden bij het zeefje) en voor het schoepenrad van de pomp er ook uit, inclusief een aantal stukken bh-beugel. De bh-beugel heeft dat zwarte dingetje waarschijnlijk eerder geblokkeerd, waardoor er wat geweld nodig was om hem eruit te krijgen.
Waar wij verwachtten dat het zeefje zou moeten zitten, zat echter dus alleen een zwart plastic dingetje dat slechts lijkt te functioneren als tussenstuk om andere delen op hun plaats te houden. In de gebruiksaanwijzing wordt dit ding ook nergens genoemd.

Vraag 1: heeft de oko lavamat princess 1005 überhaupt een zeefje dat we kunnen schoonmaken? De gebruiksaanwijzing zegt er in ieder geval nergens iets over. Of zou er iets anders verstopt kunnen zijn?

Daarna hebben we, in de veronderstelling dat hij het misschien gewoon wel weer zou doen, de wasmachine laten draaien, maar hij kon nog steeds niet leegpompen. Nadat we hem weer leeg lieten lopen kwam er opnieuw een stukje bh-beugel uit. Maar wat mij daarnaast zorgen baart, is dat het schoepen rad van de pomp erg los bleek te zitten. Je kunt het niet alleen ronddraaien, maar ook kantelen. Het lijkt niet echt ergens aan vast te zitten. Dit lijkt me foute boel.

Vraag 2: zou het kunnen zijn dat het schoepenrad van de pomp is gebroken en hij dus definitief kapot is?

Hopelijk kunt u ons helpen, zodat wij niet over hoeven te gaan op de koop van een nieuwe!

Met vriendelijke groet, Louise Claessen
 

Henny

  • #2
Bestelnummer originele afvoerpomp: 899 645 430 540-1

(goede vervanger bijvoorbeeld Beekman/Europart 0.01.64.27-3)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu