Oud houten rolluik repareren

Erik Nolting

  • #1
Hallo,

Ik woon in een huis uit 1927. Het raam van de woonkamer heeft een origineel houten rolluik. Nu zijn er een aantal van de stalen plaatjes tussen de houten lamellen stuk. Deze plaatjes hebben aan een kant een vierkant oog en aan de ander kant een soort haakje dat dan weer in het volgende oog van de volgende lamel haakt.
VRAGEN:
Zijn deze stalen plaatjes nog ergens te koop?
Zijn deze plaatjes te vervangen en hoe moet dat dan? Kan dit zonder dat het rolluik geheel verwijderd moet worden?
Zijn er handigheidjes?

Alvast bedankt,
Groetjes,
Erik
 

Pepjo

  • #2
Aangezien de meeste forumleden een jonger bouwjaar dan 1927 hebben lijkt het me handig om een fotootje van het onderdeel en z'n natuurlijke habitat bij te voegen, zodat we ons een voorstelling kunnen maken van hoe een en ander er uitziet.
 

Kluske

  • #3
Hallo Erik,

Voor deze type rolluiken zijn geen onderdelen meer beschikbaar.
Indien je de reparatie wilt uitvoeren met originele onderdelen zul je rond moeten kijken naar woningen van de zelfde leeftijd met daar aan houtenrolluiken. En dan maar hopen dat ze deze woningen gaan slopen zodat jij de rolluiken kunt verwijderen of krijgen van de sloopbedrijf. Wat ook een mogelijkheid is de des betreffende onderdelen zelf maken. Ik geloof dat dit de snelste en goedkoopste manier is om het rolluik weer gerepareerd te krijgen.Ik weet uit eigenervaring dat dit tijd rovend is maar het geeft wel een goed gevoel indien de klus geklaard is en alles weer werkt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu