Originele keukenschouw herstellen jaren '30 woning

Tonaua

  • #1
Ik wil in onze keuken de oude schouw boven het fornuis in ere herstellen. Op zich simpel maar loop toch tegen een paar problemen aan. De schouw heeft van binnen drie rookkanalen. Deze komen allemaal op het dak uit en er is een goede trek in de kanalen. Het mooist is natuurlijk om er een inbouwafzuigkap in te plaatsen. Het probleem waar ik dan tegenaan loop is dat de kappen die ik tegenkom te groot zijn en daardoor het geheel te laag uitkomt. De meeste kappen die ik vind zijn toch zo n 25 tot 30 cm dik. Ik zou al geholpen zijn als ik er een kan vinden van 10 cm dik (met motor). Ik heb er wat foto's bijgedaan.





Wat ik ook kan doen is de schouw gebruiken zoals ze dat vroeger deden. Dat is volgens mij gewoon zonder afzuig met motor.

Er zijn zoveel van dit soort huizen en ik ben erg benieuwd hoe anderen dit hebben opgelost.
 

WBOEK

  • #2
Wij hebben een zelfde soort schouw en willen het zelfde doen. Herstellen en een afzuigkap in maken. Natuurlijke trek was te weinig om de kooklucht af te zuigen. Is het al gelukt? Kun je de resultaten delen? Hing er ook een betonnen onderrand aan?
 

Tonaua

  • #3
Ja het is gelukt. Ik zal straks even een foto maken en posten.
 

MaaikeVK

  • #4
Hallo,
Ook wij lopen tegen hetzelfde probleem aan in ons jaren'30 huis. Welke afzuigkap hebben jullie gevonden die aan de maatvoering voldoet? We zijn erg benieuwd.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4
1

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu