Opnieuw aansluiten intercom

BennyB

  • #1
De stucadoor heeft helaas niet alles afgemaakt in mijn woning.
De intercom is er af gehaald maar nooit opnieuw aangesloten.
Is er misschien iemand die mij uit kan leggen hoe ik deze opnieuw aan moet sluiten.
Bvd Benny
 

XanderH

Specialist Elektra
  • #2
Wat zit daar nou aan de rode draad?

Normaalgesproken kijk je even hoe dit soort dingen zijn aangesloten voordat je ze los haalt. Even een foto schieten was al voldoende geweest... Maar daar is het nu te laat voor.

Dit intercomsysteem werkt met een bus-leiding. 2 draden zijn van dit bussysteem, 2 draden zullen voor de beldrukker zijn. Als ik moest gokken dan zou ik zeggen dat rood + blauw de bus is en geel + groen de beldrukker, maar gokkken is niet slim met dit soort systemen.

Heb je een multimeter? Als het goed is meet je spanning tussen de draden voor de bus (ik gok rood en blauw). Tussen alle andere combinaties van draden zou je geen spanning mogen meten. De 2 draden waar je spanning tussen meet zouden op de contacten gecodeerd met "L" moeten (volgorde maakt - denk ik! - niet uit).

Tussen de andere twee draden zou je de weerstand kunnen meten. Als het goed is dan is deze oneindig, en nadert deze bij het indrukken van de beldrukker de 0 (even met 2 personen testen dus). Deze draden moeten op de contacten met "CFP", ook hier maakt de volgorde niet uit.

Ga niet zomaar dingen proberen, hiermee kun je dingen slopen, niet alleen voor jezelf maar ook voor je buren.

Volgens mij is het een Comelit 2608 binnenpost, daarvan vind je hier de handleiding: https://doorentrydirect.com/acrobat/comelit/inst/FT_SB_17.pdf
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #3
Is het een optie om bij een van de buren te kijken hoe het eea aangesloten zit?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu