Opknappen buitenmuren - alles (opnieuw) stucen

Wilweten

  • #1
Geacht forum,

Wij hebben een binnenplaatsje waarvan de muren rondom verschillend zijn. De muur tussen ons en de buren is (deels) gestuct, de achtergevel van ons huis is gewoon van steen maar in het verleden deels wit geverfd. M.a.w. het is een allegaartje.
Hier wil ik wat meer eenheid in aanbrengen en dacht eraan om alles (opnieuw) te stucen. Nu zit ik met een paar vragen:
1) Ik neem aan dat ik eerst die verf van de achtergevel moet halen voordat ik kan stucen, of kan ik hier gewoon met een of ander voorstrijkmiddel overheen
2) Indien ik de verf moet verwijderen, hoe krijg ik dat in gods naam voor elkaar;
3) Heb nog niet eerder zelf gestuct, zal me wel lukken omdat het niet superstrak hoeft te zijn, maar heb wat weetjes nodig. Hoe doe ik dit bijvoorbeeld rondom de vensterbank en raamkozijnen?

Groet,
 

Fiesiekus

  • #2
Loszittende muurverf met een stevige borstel verwijderen; evt. staalborstel of hoge drukspuit. Verf die dan nog achterblijft laten zitten of met verfafbijt behandelen.

Maar onderschat het stucen niet; met zand-cement is zwaar en toch ook wel lastig werken om het een beetje redelijk er uit te laten zien. Probeer eerst een stuk van een paar m2 en kijk hoe 't gaat.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #3
Binnen een muurtje stucken met geelband is nog wel even wat anders dan buiten met zand cement gaan stucken. Je hebt kans dat er meer op de grond valt dan dat er op de muur komt. Ik liet het aan een vakman over.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu