Opening dakluik

Darko

  • #1
Heb inmiddels mijn dakluik gemonteerd voor uitstap naar dakterras. Deze is redelijk fors, 180x100 en weegt 25kg. Ik ben nu aan het bekijken wat de beste optie is mbt opening. Heb gedacht aan een gasveer of een elektrische hekopener. Nu schijnt 25kg niet bijzonder zwaar te zijn en met goede gasveer is dit mooi op te lossen. Wat ik me nu afvraag is; zo'n gasveer helpt je met openen en neemt het van je over bij een bepaald punt. Maar betekent dit dat je zelf de eerste bv 20cm je luik moet openduwen zonder enige hulp van die veer of trekt deze gelijk mee vanaf het moment dat ik mijn luik ontgrendel. Die 20cm kan ik zelf wel optillen, maar ben bang dat het voor mijn eega een lastige klus wordt. Wat wete njullie hierover en kan dit ook evt met een gasveer die bij een autoonderdelen zaak te verkrijgen is of moet dit meer profi zijn? Dank.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Gasveren die aan een klep van een stationcar zitten zijn over het algemeen zwaar genoeg voor die 25 kilo, plaats er aan beide zijden eentje i.v.m. het scheefdrukken van het luik.

U kunt de de gasveren zo monteren dat ze na een paar cm al helpen het luik open te duwen, dat betekent dat ze iets uit het lood gemonteerd worden, aan de scharnierkant iets hoger, ongeveer 3 a 4 cm, dan aan de andere kant.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu