Open therm of aan-uit bij verlagen aanvoertemperatuur?

JWS6

  • #1
Ik heb een Remeha Avanta CV-installatie en een e-thermostaat (ICY) die ik zowel op open therm of aan-uit kan instellen. Ik lees vaak dat je bij het verlagen van de aanvoertemperatuur (in mijn geval van 85 naar 60 graden) de thermostaat op aan-uit moet zetten, omdat moduleren dan niet werkt. Ik begrijp niet waarom dat zo zou moeten zijn. Wie kan dat uitleggen? Het zou toch niet uit moeten maken of je met een maximale aanvoertemperatuur van 85 of van 60 verwarmt? Bij de aan-uit modus verlies je de voordelen van moduleren.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
of je de ketel nu aan uit of ot aanstuurt deze zal altijd moduleren op basis van delta t, het enigste verschilbis dat als je ot aanstuurt de thermostaat een x cv watertemperatuur vraagt aan de ketel met als maximum uw ingestelde maximale aanvoertemperatuur.
bij aan uit brand de ketel net zolang tot de maximale aanvoertemperatuur is bereikt of dat de thermostaat de warmtevraag weg neemt
 

JWS6

  • #3
Dank - maar wat is nu de beste instelling? Ik heb de aanvoertemperatuur verlaagd tot 60 graden om te zien of toevoeging van een hybride pomp gaat werken. Het lukt om mijn huis goed te verwarmen, alleen duurt het opwarmen erg veel langer. Heeft het zin om te proberen of dat met de instelling aan/uit in plaats van open therm wat sneller gaat of is het zo onwaarschijnlijk dat dat verschil gaat maken dat dit experiment geen enkele zin heeft?
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
opentherm zal nog langzamer zijn, maar 60 is geen wp temperatuur dan zulbje richting de 40 graden moeten.
een warmtepomp gaat rendement technisch hard achteruit bij 40 + graden aanvoer
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu