Opbouw wcd achter keukenkast met laden

Hurman

  • #1
In onze keuken komt o.a. een hoge kast met een oven met daaronder voorraadladen. Is er achter deze laden ruimte voor een uitsparing voor een opbouw wcd met stekker of is een lade daarvoor te diep en komt de dichte lade tegen de stekker van die oven? (We hebben besloten voor opbouw zodat we de tegels niet weg hoeven te breken, sleuven te frezen, etc.)
 

Kees61

  • #2
Dat moet je aan de maker/verkoper van die kast vragen!
Wij kunnen toch niet raden hoe diep de laden zijn?
Leg anders een wcd achter de oven. Ja, en dan mag jij meten hoe diep de oven is en of daar nog ruimte achter overblijft.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Achter een oven zelf mag voorzover mij bekend geen wandcontactdoos zitten.
Meestal is daar ook geen plaats voor trouwens, of je moet een extreem diepe kast hebben. En het wordt daar gewoon veel te heet, de ruimte achter de oven is "gereserveerd" voor ventilatie.

Maar meestal is er wel plaats achter de laden, kwestie van even opmeten in de showroom...
Daarbij zijn inbouw stopcontacten natuurlijk wel practischer, kost minder ruimte.
 

Fiesiekus

  • #4
Aangenomen dat de onderste lade niet over de grond rolt en het ovensnoer lang genoeg is, is er misschien ruimte voor een opbouw-WCD op de plint?
 

Gerrit

  • #5
Dat is de juiste oplossing. Ook ladenkasten zijn tegenwoordig voorzien van een achterwand en dan is de kontaktdoos niet bereikbaar, of je moet een fors gat in de achterwand maken.
Nooit kontaktdozen achter ovens of andere apparaten plaatsen.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #6
Bij mij zit de oven boven een koelkast, en de aansluitkabel was absoluut veel te kort voor een aansluiting op de plint. Verlengen mag niet...

De enige oplossing was een wandcontacdoos een stukje boven de (boven-)kast, die naast de kast van de oven zit. Daar gaat geen hete lucht langs, en je ziet er niets van van beneden af.
 

Gerrit

  • #7
Goede oplossing. Je kunt er goed bij, dus geen probleem. Is gebruikelijke oplossing.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu