Onderhoud dak stacaravan

Kyandro

  • #1
Hoi,
Onlangs trotse eigenaar van een stacaravan geworden, om daar zo lang mogelijk geniet van te hebben wil ik hem volledig opknappen en belangrijke dingen goed onderhouden..Khad gedacht te starten met het dak, er zijn verscheidene caravans die bedekt zijn met een soort rubberlaag maar daar ben ik niet voor.. het uitzetten tijdens de hitte en het krimpen tijdens de koude zullen scheuren opleveren dus is de optimale bescherming er niet meer.
Iemand gaf me de hint om een soort van verf te gebruiken waarmee ze de dakken van de treinen mee " schilderen " het zou zilverkleurig zijn maar wist de naam niet meer.. Iemand ervaring hiermee ? of andere, betere oplossingen om een dak te beschermen ? Het dak is licht gebogen en bestaat uit "metalen" platen die aan de zijkanten vastzitten met een soort van "nieten"

Groeten K
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Ik denk niet dat de rubberen laag gaat scheuren, rubber heeft juist de eigenschap uit te rekken en te krimpen zonder scheurvorming.

Verf is altijd een afwerklaag en geen dakbedekking.
 

Chathanky

  • #3
Edpm heeft de eigenschap dat het emorm kan oprekken. Scheuren zal dit dus niet snel doen. De vraag is ook of het volledig verkleeft is op de onderlaag, zo ja heeft ondelinge krimp en trekverschijnselen nog minder invloed.

Verduursamen kan ook met zinkspray, maar ik denk dat de lekkages van een caravandaken meer te maken heeft met de naadverbindingen. (die los je niet op met verf)
Ik kan geen caravan opnoemen met een ijzeren dak. Daken zijn normaal van aluminium en dit roest niet door. Je zal enkel een oxidatie aan de oppervlakte krijgen die verdere corrosie stopt.

Schilderen is enkel om je dak weer een mooi uiterlijk te geven. (zoek dan een goede metaallak uit, die zijn in alle kleuren vekrijgbaar, ook metaalkleurig)

Wat wil je bereiken met het verven van je dak?
 

Kyandro

  • #4
Der zijn geen lekken, het meest is het voor het uitzicht en ook om een beschermingslaag aan te brengen... intussen een product gevonden...
op basis van aluminium, vormt een soort van coating..
thx voor de antwoorden
 

Kyandro

  • #5
Naam van het product vergeten te vermelden...."Auaplan lekdicht"

grtz
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Het dak lekte toch niet ?
 

Kyandro

  • #7
Nee ... beter voorkomen dan genezen toch ?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Wanneer u het geld daar voor over hebt, ga uw gang.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu