Nordland WDRC1088 Kortsluiting

ErwinTouw

  • #1
Hallo mensen,

Mijn Nordland WDRC1088 wasmachine heeft wat lekkage gehad. Bij de aanvoerslang bovenin de wasmachine was een korte slang lek. Deze heeft een tijdje staan sproeien alvorens de aardlekschakelaar eruit vloog.

Inmiddels heb ik de slang vervangen en de elektrische delen zo goed mogelijk drooggefohned. Verder heb ik er een kacheltje naast gehad zodat de zaak kon drogen. Wanneer de machine op programma 2 start dan draait ie enkele minuten en vervolgens vliegt de aardlekschakelaar eruit. Start je de wasmachine op programma 3 dan werkt ie alles keurig af.

Wat zou dit kunnen zijn? Alvast bedankt.
 

Co de Witgoedman

  • #2
Door de lekkage zijn er div. onderdelen nat geworden.
Door de machine goed te drogen en vooral niet te vroeg aan te zetten kan het probleem verdampen... maar als er te vroeg weer gestart is zou er best wel eens een probleem in de electronic of motor kunnen zijn ontstaan, dit zult u met een ohmmeter richting aarde moeten kunnen meten.

Voorlopig advies dus... eerst goed laten drogen en dan meten en als alles goed lijkt pas weer proberen te wassen.
 

ErwinTouw

  • #3
Co bedankt voor je advies. Inmiddels heb ik ontdekt dat het element defect is geraakt. Of het toeval is dat weet ik niet maar in elk geval doet ie het met het nieuwe elemant prima.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu