Nordland koelkast koelt niet meer

Polydipsia

  • #1
Ik heb een nordland koelkast gekocht. 2e hands. Na het vervoer naar huis(horizontaal) heeft ie eerst 2 1/2 week in de schuur gestaan.

Nu heb ik hem zaterdag in de kamer gezet en gisteren (dinsdag) aangezet. Na 3 uur was ie nog niet koud. Stond trouwens niets in. Eens gevoeld aan de achterkant. De compressor was heel erg warm (heet)

Ik heb hem daarna een poosje laten afkoelen. Daarna de stekker erin. Compressor slaat volgens mij aan! Je hoort wat koelvloeistof circuleren, maar de kast wordt niet koud.

Ik heb niet kunnen achterhalen of de thermostaat klikt. Is de kast overleden zoals mijn collega zegt. Hij zegt dat ik of een lek systeem of een verstopping heb door het vervoer.
Een lek lijkt mij onwaarschijnlijk, omdat de man waarvan ik hem kocht zegt dat ie het gedaan heeft tot een week voordat ik hem kwam ophalen en alweer 2 weken daarvoor had ik hem al gekocht.

Is het dus een verstopping en kan ik daar nog wat aan doen? Kan het ook nog wat anders zijn.

P.S. Typenummer weet ik zo niet, maar lijkt mij niet echt zo van belang. Als dat wel zo mocht zijn verneem ik het graag en zoek ik het even op.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Aan het verhaal te horen lijkt het er inderdaad sterk op dat de koelkast geen koelvloeistof meer heeft, of het circuit daarvan verstopt is.

Je collega heeft gelijk. De koelkast is vrijwel zeker overleden.
Je kunt daar helaas niets meer aan doen!

Overigens kun je de temperatuur pas bepalen als er iets in staat. Zet er even een fles water oid in, dan weet je het zeker...
 

Polydipsia

  • #3
Klusidee Kees schreef:
Je collega heeft gelijk. De koelkast is vrijwel zeker overleden.
Je kunt daar helaas niets meer aan doen!
Hmm dan heb ik dus nog geen minuut kunnen genieten van de koelcappaciteit van mijn "nieuwe" koelkast. Dat is mooi balen. Kan ik alsnog een nieuwe gaan kopen :cry:

In 3 uur moet je wel wat kunnen merken van de koelende werking in een koelkast toch?

Ik had wat biertjes in de vriezer gelegd gister, maar die waren dus naar 3 uur nog lauw! Ze moeten dan toch wel een redelijke temperatuur hebben?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu