Noodzaak waterpas hangen Intergas HRE 36-30

Ronaldstolk

  • #1
Goedemiddag,

Enkele maanden geleden heeft een installateur bij mij ketelvervanging uitgevoerd. Ik heb op basis van alle goede reviews en ervaringen van anderen gekozen voor een Intergas HRE 36-30.

Nu zag ik tijdens de installatie al wel dat de ketel wat scheef hing (niet geheel waterpas). Ik heb de installateur daar toen gelijk op gewezen maar die gaf aan dat dat juist goed was vanwege het feit dat dan het condenswater (condensafvoer) beter weg kon lopen. Dat dat dus feitelijk de bedoeling is. Hij heeft het in mijn bijzijn nog nagemeten met de waterpas en gaf aan dat het prima was zo. Hij hangt links lager dan rechts (de condensafvoer zit links bij deze ketel). Ik schat dat het verschil tussen boven- en onderkant van de ketel maximaal een kleine 10 mm is. Zie de bijlage (is qua scheef hangen wat overdreven gelukkig, maar het gaat om de aangegeven tekst). Ik hoorde echter onlangs van iemand dat het echt van belang is dat hij waterpas hangt om problemen te voorkomen.
Nu vroeg ik me af: heeft de installateur gelijk (zoals je eigenlijk zou mogen verwachten toch?) en hoef ik me nergens zorgen over te maken of moet de ketel inderdaad nagenoeg zuiver waterpas gehangen worden?

Alvast bedankt voor jullie reacties.
 

Lodos

  • #2
Ik heb dezelfde ketel thuis en hier hangt ie waterpas.
Het verhaal dat het nodig is voor de afvoer van het condensafvoer is onzin want die komt in het midden uit in de ketel kan je ook op de installatietechniek zien. Je hebt ook ketels waar die sifon aan de rechterkant is en geloof me die ketels hangen aan de rechterkant ook niet schuin.

Gewoon teruglaten komen en goed laten maken. Je hebt er tenslotte voor betaald neem ik aan.

Hij wilde het gewoon niet corrigeren.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #3
Aangezien dit geen klusvraag is, behoren wij deze niet te beantwoorden.

Maar.......... De ketel hoort nagenoeg waterpas te hangen, voor de goede werking van het toestel.
De condens afvoer zit in het midden van de cv ketel onder de wisselaar, de sifon zit idd aan de linker zijde wat niets met scheef hangen te maken heeft.

Echter, bovenop de cv ketel zit de ontluchter aan de linker zijde, had de installateur hem nu met de rechter zijde omlaag gehangen (dus met de ontluchter op het hoogste punt) dan had hij dit nog kunnen beredeneren.
Warme lucht stijgt op, en in uw geval zal je de lucht nooit uit de ketel kunnen krijgen.

Dus installateur terug laten komen, en zijn werk laten doen.
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #4
Om alle discussie te voorkomen en sowieso te voorkomen dat wij oordelen over het werk van derden kan ik alleen maar zeggen.
Lees de montage instructie van de fabrikant, wat die voorschrijft is bindend.
Ik weet bijna zeker dat alle merken voorschrijven dat de ketel waterpas gemonteerd dient te worden.
Amen.



René.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #5
Slotje???
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #6
Inderdaad begeven we ons hier niet tussen een leverancier en een klant en dient u het met de leverancier op te lossen.
Dus een slotje.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu