Nieuwe radiator; waar aan te sluiten, oud of nieuw?

Gilze

  • #1
In onze nieuw te bouwen aanbouw wil ik een tweetal radiatoren plaatsen. Deze wil ik in de kruipruimte aansluiten op het bestaande systeem. De kruipruimte bestaat uit twee helften naast elkaar in de lengterichting van het huis. In de helft grenzend aan de aanbouw lopen oude (werkende) cv leidingen (rond 21 uitwendig dikwandig ijzer fitwerk) naar de verwarming in hal bij de voordeur. In de helft langs de muur het verst van de aanbouw lopen jongere cv leidingen (rond 22 uitwendig dunwandig). Waar kan ik de nieuwe radiatoren het beste aansluiten? Het kortst bij, waarbij ik een T-stuk plaats in de ijzeren leidingen (kan dit?), of maak ik een aantal meter meer naar de jongere stalen cv leidingen?
 

Xr8

  • #2
Een t stuk maken in een dikwandige leiding is veel moeilijker dan in een dunwandige leiding. Je moet bij dikwandig snijapparatuur hebben en het plaatsen vergt enige handigheid met 3 delige koppelingen ed. Je kunt voor dikwandig ook explosie t stukken krijgen dan hoeft het niet.

Het goedkoopst in deze is 2 t stukken 22 x 15 x 22 of 22 x 22 x22 en daaruit verder gaan. Is voor de gemiddelde klusser zelf prima te doen.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu