Nieuwe paumellegaten boren in stalen kozijn

J_Ka

  • #1
Beste klusexperts,

Ik heb voor mijn (koop)woning uit 1996 nieuwe deuren gehaald (opdek 201.5x83) ter vervanging van mijn huidige deuren. Enkel omdat ik de huidige deuren niet mooi vindt.
Deze nieuwe deuren zijn echter wel een stukkie zwaarder (wegen +- 30kg). In de huidige stalen kozijnen, geen idee wat voor kozijnen het precies zijn, zitten 2 paumelles (zie foto's). Mijn vraag is of deze een deur van 30 kg gaan tillen zonder op termijn uit te scheuren of te verbuigen. In een van mijn andere kozijnen hangt een branddeur en daar zitten 3 paumelles in namelijk.
Mocht 2 niet genoeg zijn/niet geadviseerd worden, kan ik dan zelf een 3e paumellegat boren en wat heb ik daarvoor nodig?

Ik ben echt een totale leek op dit gebied dus zou super blij zijn met jullie hulp!

Jesse

IMG_20220620_203942.jpg IMG_20220620_203959.jpg IMG_20220620_222707.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Garantie heb je nooit.

Maar gaten voor een 3e paumelle er bij maken gaat je niet lukken omdat je het gereedschap en de benodigde (identieke) blindklinkmoeren niet hebt.
 

J_Ka

  • #3
Dank voor je antwoord. Garantie tot aan de deur zou in dit geval fijn zijn ;) maar snap ik. Wat zou jij als specialist verwachten en adviseren?
Misschien heel dom hoor maar heeft een ijzerzaak niet de juiste blindmoer? en is het verder niet gewoon een kwestie van een extra gaatje boren?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
De positie van een blinkklinkmoer kun je niet nastellen. Dus als je ook maar 1/10 mm ernaast zit, gaat de deur wringen. Ik heb bij die productielijn gestaan: daar wordt ieder gat en sparing door een doorvoerstans exact op de juiste plaats gemaakt.

Voor een deur van 201,5 zou gewoon 2 paumelles aanhouden.
 

J_Ka

  • #5
Helder. Gewoon niet aan beginnen dus. Bedankt.
Het feit dat de deur 30kg is maakt niet uit (geen garanties, I know)?
 

J_Ka

  • #6
Is er überhaupt iets bekend over het draagvermogen in kg van deze paumelles? En zijn er sterkere varianten (zonder te moeten boren/zagen/breken) op de markt?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu