Nieuwe ketel plaatsen

Bleeuwen

  • #1
Hoi klussers,

In mijn huidige cv ketel is er lekkage ontstaan, met nog wat andere problemen daarbij heb ik besloten om de ketel te vervangen (na 18 jaar mag dat ook wel weer eens).

Het probleem is echter dat ik nog nooit een ketel vervangen heb (ja af en toe heb ik wel onderdelen vervangen alleen het complete ding niet).

Nu zorgt de ketel voor zowel de verwarming en het warme water, dus ik moet naast gas nog vier aansluitingen (en de thermostaat natuurlijk) aansluiten.

Nu is mijn vraag of dit aan te raden is voor mij om de ketel zelf te vervangen. Met name vraag ik mij af of de ketel nadien niet ingesteld dient te worden (ik weet nog niet welke ik ga kopen dus ik weet ook nog niet of er een goede handleiding bij zit) en wat de kans dan is op lekkage met de aan/afvoer naar het dak toe als je nog nooit zelf een ketel aangesloten hebt.

Is er daarnaast nog een keuring o.i.d. nodig i.v.m. verzekeringen (gas)?

Ik hoop dat jullie nuttige tips/adviezen voor mij hebben.

Bedankt.
 

Gorp

Specialist Verwarming
  • #2
Het ligt er aan wat voor ketel je gaat kiezen.
In geval van een HR ketel, moet je ook zorgen voor een condenswaterafvoer (riolering), en een aparte rookgasafvoer/luchttoevoer op het dak.
Deze mag niet in de schoorsteen uitmonden.

Het is natuurlijk moeilijk te zeggen of het allemaal zelf te doen is, omdat ik (wij) vanachter de pc niet kunnen inschatten hoe handig U bent.

Gezien de vragen die U stelt zou ik een installateur in de hand nemen, inderdaad i.v.m. de gasleiding en de garantie op het toestel.

suc6
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #3
Hoi Bleeuwen,

Een nieuwe ketel die geplaatst wordt door een Komo Install installateur is ook gelijk gekeurd na installatie bij u thuis.

Een gecertificeerd bedrijf keurt het werk wat is afgeleverd en is daar ook verantwoordelijk voor.
In de meeste offertes staat dan ook dat e.e.a. is geinstalleerd volgens de geldende voorschriften en normen.

Voor de veiligheid en de goede werking is de installateur dan ook verantwoordelijk.

Wat Gorp ook al schreef, voor garantie aaanspraken dient u de installateur te waarschuwen (welke als u zelf installeert?).

Ik adviseer ook het door een installateur te laten doen.

Vr Gr en succes ermee
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu