Nieuwe intercom, welke draden aansluiten?

Lexy88

  • #1
Beste forum-leden,

Ik heb sinds kort een nieuwe Intercom gekocht, de Golmar T-740 Plus. Dit is de vervanger van de verouderde ATEA NOV903NL.

Het is een intercom waarbij ik een beltoon krijg als iemand belt (duh) en dan kan ik de telefoon opnemen. Maar er is geen camera of een mogelijkheid om de deur van afstand te openen.

Nu is het zo dat er "uit de muur" 1 grote grijze kabel komt met 10 kleine kabeltjes in allerlei kleuren. In de oude Intercom werden 8 van de 10 kabeltjes gebruikt. En bij de oude intercom stonden er slechts alleen nummertjes bij de slotjes waar ze ingestoken moesten worden. Bij mijn nieuwe intercom staan er coderingen.

Mijn 'problemen':
1. Ik weet niet waar de kleuren van de kabeltjes mee corresponderen. Ik weet niet welke kleur voor het belsignaal is en welke voor de elektriciteit zorgt.

2. Ik weet niet met welke waarde de nummers 1-10 op de oude intercom corresponderen.

3. Ik weet niet welke codes op de nieuwe intercom corresponderen met welke nummers op de oude of met welke kleur kabels. Met laatste dit name is het grote probleem.

Dus... wie kan mij helpen en kan mij vertellen welke kleur kabel ik in welk codeslotje moet steken? (HZ/-/+/D/A)

Het zou mij enorm helpen! Om het één en ander te verduidelijken, heb ik een aantal foto's gemaakt:


 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Je oude deurtelefoon lijkt van een analoog systeem, waar je aparte draden voor spreken, bellen en deuopener hebt.
De nieuwe heeft naast + en - nog maar drie aansluitingen. Dat lijkt me een soort bussysteem te zijn. Daarmee zijn die twee toestellen niet onderling uitwisselbaar.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu