Nieuwe geiser nodig oor maar met meer vermogen advies nodig

Bassy

  • #1
Ik heb in Mei een nwe geiser gekocht en nu dat het koud is blijkt het te weinig vermogen te hebben om meer als een straal water te geven. Ik kreeg net een brief van de Woningbouw vereniging dat mijn huis wordt gerenoveerd binnen 1 1/2 jaar. Ik wil graag een (iets meer dan een)fatsoenlijke douch hebben tot die tijd maar wil eigenlijk weinig geld er aan uitgeven. Ik heb een wasbak en een douch en ik woon een hoog. Ik heb op het internet gekeken en ik heb een nieuwe douche geiser met garantie gevonden op marktplaats Vaillant Mag mini 11 0/0 xi. Het lijkt mij een geweldige geiser. Alleen met instalatie en alles kom ik uit op toch nog voor mij best veel geld uit. Ik zou graag voor minder willen. Ik heb geprobeerd of ik iets kon huren maar de periode is te kort heb ik gemerkt. Ik ben dus opzoek naar een goede een goedkopere oplossing. Ik heb ook een 2de hands gevonden bij een klussen man die het uit een huis heeft gehaald die hij door zijn loodgieter kan laten plaatsen voor relatief weinig maar ik vind dingen met gas toch best link en ik heb gehoord dat geisers best gevoelig zijn. Wat is julllie advies voor mij aub.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Welk merk en type is uw huidige geiser ?
Hoe lang is de leiding van de geiser naar de keuken en hoe lang naar de douche ?
Hoe dik is de warmwaterleiding ?
 

Ron321

Vaste Beantwoorder
  • #3
Anders nog iets? :mrgreen:
 

Bundy

Specialist Verwarming
  • #4
En niet te vergeten hoe dik is de gasleiding(is die wel groot genoeg ?

En hoe zit het met de afvoer gassen,dus is er een afvoer aanwezig ?

Grote geisers hebben wel een goede afvoer nodig,dus naar buiten.

Aan dit laatste zitten nog al wat eisen,dus bezint eer gij begint . Succces
 

Bassy

  • #5
Hallo Jan,
Wat fijn dat je mijn oproep heb beantwoord. Hier de informatie over huidige geiser en leidingen.
Mijn houdige geiser is een Bosch W135 D2 Tzi zonder afvoer. Ik heb 2 verschilende diameter buizen lopen vanaf de geiser. Ik neem aan dat de heet water buis het dikste is maar dat weet ik niet zeker. De dikste leiding meet ik op 1.5 cm. (de diameter maten neem ik met een bako en dan meet ik de afstand met een rol maat , gebrek aan iets beters) de dikste buis loopt naar de bovenste aansluitpunt midden achter op de geiser.
De smaalste leiding meet ik op 11,5 mm en die loopt naat de T splitsing oner aan de achterkant an de geiser midden achter een de ander leiding is volgens mij de gas leiding de hier ook op de t-spitsing gekoppeld is. ( ik hoop dat dit een beetje duidelijk is)
de water leidingen zijn ongeveer 485 lang. (het loopt onder mijn systeem plafon door dus exact kan ik niet zijn. tussen de geiser en de douchkop is een rechte afstand op de vloer van 2,05 om je een idee te geven van het afstand.
Ik hoop dat dit behulpzaam is.
Ik heb een schoorsteen afvoer. Hiervoor heb ik een Bosch W135 Kd TZI gehad maar naar 4 jaar was het toch naar mijn grote schrik en teleurstelling zodanig beschadigd dat de reparatie bijna zo duur was als een nieuwe dus vervangen door mijn huidige model die nu echt onvoldoende blijkt te zijn. Ik heb eerste geiser nog en de tweede die het nog doet. Ik wou dat ik er iets mee kon ook is het inruilen of verkopen.
Vriendelijke groet
 

Bassy

  • #6
Jan, Ron en Bundy,
Wat fijn dat jullie mee denken! Alvast bedankt.
Vriendelijke groet,
k Aka Bassy
 

Bassy

  • #7
Beste heren,
Ik ga morgen rond 3 uur naar het oosten des lands en zou de geiser van marktplaats kunnen ophalen als het blijkt dat het een goede keuse is. Hij houdt het tot de 17de gereserveerd voor mij. On geen vrije dag te moeten nemen zou het handig zijn dat ik het dit weekend zou kunnen ophalen. :wink:
Groetjes,
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Ik vraag het niet uit nieuwsgierigheid maar een lange leiding zonder isolatie kan heel wat afkoelen.
Wanneer u er bij kunt is isolatie van de warm waterleiding te overwegen, de kosten zijn zeer acceptabel.

Als er over 1,5 jaar een renovatie plaats vindt zou ik er verder niets aan doen, een vergelijkbare geiser zal niet meer warm water leveren, daar hebt u echt een badgeiser voor nodig zoals de geiser die u wilt kopen.
Houd er rekening mee dat de afvoer eventueel aangepast moet worden, de verhuurder zal daar op dit moment niet erg blij mee zijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu