Nieuwe erfafscheiding behandelen?

Paul_32

  • #1
We willen binnenkort een nieuwe erfafscheiding ongeveer 2m hoog plaatsen. Meranti hout, palen en daartussen planken opstapelen. We vragen ons af of we het meranti vooraf zullen behandelen.
We willen natuurlijk de uitstraling van het meranti zoveel mogelijk behouden, dus iets als Cupr**** komt dan volgens ons niet in aanmerking.

Aan de voorzijde van de woning komt nog een meranti afscheiding, maar die willen we in dezelfde lichtbruine kleur schilderen als de garagepoort en de voordeur. Dat willen we volgens het boekje doen, zoals voorgeschreven voor Rub*** XD. Kunnen we dat ook toepassen voor de afscheiding aan de voorzijde?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #2
Ja.
 

Paul_32

  • #3
Goed, gaan we doen zo.

Blijft nog open de vraag wat voor behandeling de erfafscheiding dient te krijgen, deze willen we namelijk zo natuurlijk mogelijk houden, dus niet schilderen met dekkende verf. Uit de reacties hier op het forum daarover zijn we het nog niet eens, behalve dan dat transparante lak niet de goede keus zou zijn wegens verkleuren en mogelijk snel afbladeren.

Een soort olie misschien?
 

Kees de schilder

Verf- en houtrotherstel adviseur
  • #4
Dat is op zich een goede keus: houtveredelingsolie kunt u toepassen om vergrijzing tegen te gaan. U kunt ook blankelak toepassen. Het aspect van vergelen is hier niet zo belangrijk omdat de ondergrond niet blank is zolas bijvoorbeeld grenen of de lichtere eikensoorten.

Met lak sluit u de porien meer af dan met olie, maar beide zijn zonder meer toepasbaar alhoewel olie zich makkelijker laat verwerken en beter in moeilijke hoekjes komt.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu