Nieuwe cv-ketel; 1 radiator werkt niet

Hamer

  • #1
Heb sedert 2 weken een nieuwe VR-ketel, een cv-ketel en dus geen combi, beneden heb ik nog een geiser.

Bij het bijvullen van de nieuwe ketel viel me op dat beneden (waar ook bijgevuld wordt) alle radiatoren aan stonden (open dus) en boven stond alles dichtgedraaid, op ene na, die van de badkamer. Nu heb ik overal warme radiatoren als ik de cv aan zet, behalve........ die op de badkamer.

Moet niet alles open bij het bijvullen? Zag op de bijvulplek beneden op het wijzertje 2,1 bar terwijl boven op zolder de cv-ketel zelf 1,7 bar geeft. Nog eens bijgevuld (beneden) met ALLES open, maar het helpt niet. Moet ik soms boven aan de ketel ook bijvullen zodat alles 2 bar is?

Is er sprake van onderdruk (1,7 om 2,1) of iets als een luchtbel? Hoewel dat laatste me niet lijkt omdat er een automatisch ontluchter op de cv-ketel zou zitten. Voordat ik voorrijkosten e.d ga betalen, had ik graag geweten of ik het niet zelf kan oplossen.... :?
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #2
Draai eens alle radiatoren dicht op die van de badkamer na. En laat er eentje voor de zekerheid een klein stukje open staan. Als er een luchtbel in zit komt die zo wel los. Laat het systeem niet te lang in deze situatie staan.
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Het lijkt me ten eerste verbazingwekkend indien je voorrijkosten zou moeten betalen, indien na het installeren van een nieuwe cv-ketel een radiator het niet meer doet.
Dat zou toch bij de service moeten horen, lijkt me.

Ja bij vullen is het gebruikelijk om de ontluchtingskraantjes van alle radiatoren open te zetten tot ze geheel gevuld zijn. Maar meer wil ik er niet over zeggen, omdat het hier niet gebruikelijk is commentaar te leveren op het werk van leveranciers.

Dat drukverschil is normaal, dat komt door het verschil in hoogte. Het zou erg knap van je zijn, als het je lukt op beide plaatsen dezelfde druk te krijgen. Er zit vermoedelijk ongeveer een hoogteverschil van 4 meter tussen de twee metertjes... :wink:
 

Hamer

  • #4
Klusidee Kees schreef:
Ja bij vullen is het gebruikelijk om de ontluchtingskraantjes van alle radiatoren open te zetten tot ze geheel gevuld zijn.
Excuseer mijn onduidelijkheid, ik bedoel gewoon de radiatoren zelf die openstaan, niet ontluchtingsventieltjes. En inderdaad, het is een meter 0f 5 verschil.

Ik zal eens proberen wat Frank zegt :!: Overigens is de radiator van de badkamer (de koude dus) de radiator die bóven de bijvulplek beneden zit. De buizen van en naar deze radiator zijn wél warm :cry:
 

Gorp

Specialist Verwarming
  • #5
Controleer de radiator op lucht.
Waarschijnlijk is dat het euvel.

suc6
 

Hamer

  • #6
Ik zal het bij thuiskomst proberen, ik dacht dus dat alles automatisch luchtte :oops:
 

Hamer

  • #7
Gorp schreef:
Controleer de radiator op lucht.
Waarschijnlijk is dat het euvel.

suc6
Het begint te werken :P , de "buur"radiator heb ik 24 seconden ontlucht!! De badkamerradiator 36 seconden! De radiator wordt nu warm, de druk is nu wel 1 cq. 1,5 bar dus dat wordt bijvullen, maar het werkt m.i. weer. MERCI!!:lol:
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Mooi dat het gelukt is, bedankt voor de melding.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu