Niet blij met vaatwasser grote naad

Vaatwassertje

  • #1
Om kosten te besparen hebben wij destijds de oude vaatwasser in onze nieuwe keuken geplaatst. Nu 2 jaar later was de oude vaatwasser echt aan vervanging toe. We zijn op zoek gegaan naar een vaatwasser met exact dezelfde afmetingen en we zijn uitgekomen op de Pelgrim 536RVS/01 Mijn vriend en een vriend hebben de vaatwasser geplaatst, dit was een heel gedoe, maar hij zit er inmiddels in en hij werkt ook nog! Eindelijk schone vaat!

Eigenlijk moest het front worden bevestigd met boorsjablonen, maar die zaten er niet bij..dus hebben ze alles uitgemeten. Nu zit er dus een hele grote naad tussen de kastjes aan één kant. Ze hebben de schroefjes al een paar mm verschoven, maar ook dat werkt niet. Ook lijkt het kastje verder naar voren te zitten dan de rest van de kastjes, terwijl het apparaat echt niet verder naar achteren lijkt te kunnen...

Ik baal er zo ontzettend van...we hebben een 2 jaar oude keuken en het stoort me gewoon dat er zo'n grote naad zit. Misschien wendt het, maar op dit moment valt het me direct op. Hebben jullie een idee wat ze verkeerd hebben gedaan/beter moeten doen?

De boorsjablonen heb ik alsnog bij Pelgrim besteld in de hoop dat dit voor wat verbetering kan zorgen. Ik hoop echt dat jullie mij tips kunnen geven, want nu heb ik een goede vaatwasser en ben ik er nog niet blij mee!


 

Piet48

  • #2
De deur demonteren alle gaatjes netjes tot op de bodem opvullen met een twee componenten houtrotvuller, en als je dan inmiddels het sjabloon ontvangen hebt dan kun je nieuwe gaatjes boren.

Als je inbouwdiepte te kort komt is he misschien verstandig om van de wand waar hij tegenaan komt iets weg te halen.

Gr. Piet
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
In principe moet de vaatwasser zo ver naar achteren kunnen dat alles netjes in 1 lijn ligt.
Mogelijk dat de waterslang of de afvoerslang ergens tussen de muur en de vaatwasser zit.
Zo te zien op de foto is het misschien voldoende de afstelling van de deurtjes ernaast iets veranderen waardoor de naden gelijk lopen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu