Nasijpelen van water na doorspoelen toilet

Veronica

  • #1
Ik heb in augustus een nieuw zwevend toilet laten plaatsen, een Duravit Starck III vlakspoel 2201090000 met inbouwrerservoir (pneumatisch) van Grohe SL 38539.
Als er is doorgespoeld is blijft ie nog uren (het is nu 10 geleden na de laatste spoeling omdat ik het in de gaten wil houden) met een heel dun straaltje nasijpelen, uiteindelijk worden het druppels. Gisteren is ie nagekeken, er lag wat vuil onder in het reservoir, dat is eruit gehaald,. De ring op de waterstop?(heet dat zo) is omgedraaid, schoongemaakt maar nog geen resultaat.
Zou het kunnen dat het restwater is?, omdat ik een vlakspoeler heb zie je het beter dat het nog wat nasijpelt. Het toilet maakt verder geen geluid, hij is wel echt uitgespoeld maar zou er ergens toch een lek kunnen zitten waardoor er nog een heel klein beetje water blijft weglopen? Het is niet veel water want het blijft op het tableau liggen. Maar ik vroeg me even af of dit normaal is. Iemand ervaring mee en enig idee als het niet normaal is hoe te verhelpen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
(het is nu 10 geleden na de laatste spoeling omdat ik het in de gaten wil houden)
Seconden, minuten, uren ?
 

Veronica

  • #3
Ik bedoel 10 uur.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Dat duurt te lang, bel de installateur en laat hem dit oplossen.
 

BeeTeeWee

  • #5
@Jan:
"Klusidee helpt de doe-het-zelver om klussen, reparaties en hobby projekten op een professionele manier aan te pakken door middel van uitgebreide informatie en klustips."
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #6
Wat jan bedoeld, is dat er nog garantie op het reservoir zit.
En de leverancier/installateur is dan verantwoordelijk, om dat probleem te verhelpen.

Dus niet zelf gaan liggen prullen, anders kan de garantie vervallen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
@ BeeTeeWee,
daar hoort ook een verantwoord advies bij, dat houdt in dat de klusser ook gewezen mag/moet worden op andere mogelijkheden.
 

Veronica

  • #8
Ik heb inmiddels ook begrepen dat het met de (Grohe) inbouwreservoirs heel nauw luistert. er hoeft maar een klein korreltje o.i.d onder de ring van de stop te zitten of de stop zit niet helemaal goed en hij lekt weer water door, een probleem wat schijnbaar vaker voorkomt. herkenbaar?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu