Muurkraan wastafel

Smiekels

  • #1
Wij gaan onze badkamer verbouwen en overwegen een kraan uit de muur boven de wastafel. Mijn vraag is: kan in elke muur een kraan ingebouwd worden of moet er een voorzetwand geplaatst worden? De kraan komt op dezelfde plek als de oude kraan, alleen de oude kraan is geen inbouw (staat op wastafel).

Bedankt alvast voor de informatie!

Annemieke
 

Pepjo

  • #2
In principe kan er in elke muur een kraan ingebouwd worden, mits de muur dik en stevig genoeg is om de leidingen en andere toebehoren in te frezen.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Kijk even welke inbouw kraan je wilt aanschaffen, en hoe dik je muur is.

Er zijn verschillende soorten en maten.
Mocht de muur niet dik genoeg zijn voor de inbouwkraan, dan kun je altijd een voorzetwandje met Ytong blokken van bijv. 5 cm ter plaatste van de wastafel plaatsen.
Dan heb je ruimte genoeg.
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
Ik heb in een dergelijke situatie het als volgt aangepakt:

Ik heb een houten paneel van 28 mm dik, 60 cm breed en 150 cm lang gekocht. Aan de achterzijde heb ik ter plekke van de leidingen en muurplaten de plaat ingefreesd, zodanig dat de leidingen en muurplaat vrij van het hout bleef.

Ik heb de plaat met 6 stevige schroeven en pluggen op de muur gezet. Een grote spiegel bedekt het grootste deel van de plaat. Zeephouder, glazenhouder en wasbak werden aan de plaat geschroefd.

Van de plaat heb ik nog een 30 cm afgezaagd en haaks op de bovensijde van de plaat gemonteerd en platte inbouwspotjes in gemonteerd. Natuurlijk alles in goede lak gezet.

Misschien is het oplossing voor jullie situatie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu