Muur onder nokbalk verwijderen

Boem is ho...

  • #1
Hoi

In ons huis uit 1954 zit een vliering waarvan een smal stuk bereikbaar is via een vlisotrap. De andere kant(circa 16m2) word afgeschermd door een muur. Deze heb ik bereikbaar gemaakt via de inbouwkast echter die willen we graag weer gebruiken. Dit betekend dat er een doorgang in de muur moet komen en daar gaat mijn vraag dan ook over.

Uiteraard kan ik een relatief klein gat maken in de muur nadat ik daar een latei/hoekijzer in heb verwerkt. Echter zou ik graag nog een andere optie willen uitpluizen.

Omdat een klein gat nogal lastig is met spullen naar de andere kant brengen. Zeker omdat je dan over het gat van de vlisotrap moet klimmen. zou ik het liefst de muur gedeeltelijk verwijderen. De ene kant ter hoogte van de schoorsteen en de andere kant tot de balk. Hierdoor krijg ik een doorgang van 1,5 breed waar ik direct vanaf de vliso bij kan. Bij dit plan komt alleen de nokbalk vrij te hangen de vraag is kan dit? En zo nee, zou ik dan een ondersteuning zoals op de laatste foto kunnen maken?

De overspanning is 5400mm en de balk is 150x60.

Wat foto's

De nokbalk + muur deze wil ik deels weg hebben.



De balk links van de nokbalk op de bovenstaande foto, de muur blijft tot net voor de balk zodat deze er nog op kan steunen.



De schouw rechts van de nokbalk incl raveling. Muur verwijderen tot de schouw.



schoring/raveling bij woningscheidende wand

 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat zal door een bouwkundige beoordeeld moeten worden, zoals u er over schrijft lijkt het wel erg gemakkelijk maar dat gaat zo niet goed komen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu