Muur om CV inclusief vliering

MdW

  • #1
Ik wil op zolder een muur plaatsen om de CV ketel+wasmachine. Achterwand is een betonnen muur met de buren en 1 zijkant is een gipsbeton blokken muur.
2 wanden te gaan. Een wand van 3 meter lengte met daarin een deur en een wand van 2 meter lengte. Omdat de zolder ruimte ruim 4 meter hoog is wil ik boven de CV ketel een vliering creeeren voor nog wat extra bergruimte. Ik wil er op kunnen lopen. Er is geen mogelijkheid om iets aan de andere kant van de zolder te bevestigen. Waarmee kan ik het beste een dergelijk muurtje bouwen? (Hout, Gips, beton)
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Houten wandje kan altijd, mits voldoende draagkrachtig. Een steenachtig wandje (bv. gips/gasbeton) zou ik alleen doen als de verdiepingsvloer van beton is. Betonnen wand wordt nooit achteraf gedaan.
 

MdW

  • #3
Op een vliering van 6 m2 leg je al snel een paar 100 kg aan gewicht. Aan wat voor maat houtwerk moet ik dan denken (5*10). In gips waarschijnlijk 10 cm dikte. Het gaat mij ook om geluidsisolatie want er staat een hoog rendaments ketel waar de warmtepomp nogal wat herrie maakt.
De vloer is idd van beton. (nieuwbouw 2009)
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Ik maak binnenwandjes van 44x70 hoh 300. Zijn niet-dragende, maar dit kan heel wat hebben. Wat je in dit geval moet gebruiken kan ik niet zo inschatten op afstand. Als je het zelf niet weet, is het misschien handig een bouwkundige erbij te halen. Afmeting van het vloertje erboven kan je via de balkenschuif uitrekenen.

Geluidsisolatie door de wand op te vullen met steenwol en eventueel bekleden met dubbel gipsplaat.

De keus voor gipsblokken / hout e.d. moet je zelf maken.
 

EvdL

  • #5
Wandjes van Faay wand maken?? Werkt snel en je hoeft het bijna niet af te werken. Is volgens mij sterk genoeg om ee zolder op te maken
 

MvanV

  • #6
Je zou ook de CV ketel hoger kunnen hangen
 

MdW

  • #7
Het is een nieuwbouw huis met HR++ ketel + zonneboiler+water reservoir. Het gaat erom dat er een isolatie om de ketel heen komt want we kunnen deze 2 verdiepingen lager horen. Dat blijkt "normaal"te zijn :cry:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu