Muren glad maken - low budget

Bertussje

  • #1
Hallo,

Een bekende met een zeer beperkt budget door vervelende omstandigheden, zou graag de binnenmuren van haar huisje glad (laten) maken om vervolgens te kunnen behangen.

Ik ben geen expert, misschien een klein beetje handig. Nu heb ik Muurglad van Alabastine gevonden, maar omdat het in totaal om ongeveer 50m2 gaat, weet ik niet of dit nou zo'n goede en de goedkooopste oplossing is. Een stukadoor inhuren kan natuurlijk ook maar dan komt de prijs helemaal boven budget.

Ik vroeg me daarom af of iemand wellicht een goedkoop alternatief weet. Zie de foto van de muur.

Vast bedankt!

Bert
 

Crxzeeland

  • #2
Ik zie geen foto van de muur. Kun je die nog eens plaatsen?
 

Bertussje

  • #3
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Een schuurboord maken en daar grof schuurspul op plakken. Ik knip van een bandschuurmachine de band open. De band met een korrel van rond 50. Veel stof dat wel. Bij wat wind kan je een flinke tocht maken in je huis maken. Scheelt een stuk. Schuren is eenvoudiger dan gladsmeren.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Dit schuur je zomaar glad, dan zit je al gauw op 2 mm van de muur halen.
Een beetje stucadoor zet in anderhalf uurtje een hele wand glad met roodband, zorg wel voor een stucloper tegen rommel op de vloer.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #6
Je wilt lowbudget. Koop dan niet van die emmers van 3 a 4 tientjes. Ga voor bijv. Rifin* top van Gypro* in poedervorm. Kwaliteit is beter en ook nog eens goedkoper. Omdat je meer vierkante meters behangklaar kunt maken. 2 keer overfilmen en het is behangklaar. Schuren gaat geen succes worden.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #7
Is dat niet behang op de foto?
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu