Mozaiek tuinbank maken

Patricia1974

  • #1
Beste mensen,

Ik wil een hoektuinbank gaan mozaieken. Het mozaiek gedeelte is voor mij geen probleem, maar het construeren van de ondergrond (de hoekbank dus) is niet iets waar ik ervaring mee heb.
Na enig gezoek op internet lijkt het een goed idee om de bank te maken van gasbeton-blokken en cement. Ik ben op zoek naar goede adviezen met betrekking tot de materialen (zijn er verschillende soorten cement waar ik rekening mee moet houden bv.) en de constructie van de bank. Zo heb ik bijvoorbeeld geen verstand van zaken als zitdiepte, zithoogte en ga zo maar door.

Dus als er mensen zijn met goede tips om te voorkomen dat mijn bank zometeen na maanden van mozaieken uit elkaar valt, dan nodig ik hen van harte uit om mij van wijze raad te voorzien.

Bij voorbaat hartelijk dank aan iedereen die de moeite heeft genomen mijn vraag te beantwoorden.

Met vriendelijke groeten,
Patricia
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Gasbeton is handiger om te lijmen. De winkels die de blokken verkopen, hebben ook de lijm staan. Mocht je toch met "cement" willen metselen, gebruik dan een mortel die al is voorgemengd.

Denk aan een goede fundering. Afhankelijk van de ondergrond bv. grote grindtegels ingraven een stukje onder het maaiveld.
Met de zoekfunctie hier kan je tips vinden over bv. plantenbakken, dat is wel vergelijkbaar.

Succes. Ben benieuwd naar het resultaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu