Monteren V&B subway

Merijn0301

  • #1
Ik heb een subway 2. De bouten met kunststof omhulsel draaien bij lange na niet ver genoeg in de pot om de bril te kunnen plaatsen. Ik heb alles al geprobeerd :
Duwen naar de muur, juist niet duwen naar de muur, beetje links, rechts, onder, boven.... Steeds draait de bout zich scheef. lijkt het wel...

Iemand een idee, anders gaat de boel naar stort, nadat ik er met een hamer mijn frutratie op heb gebotviert ;-)
 

Merijn0301

  • #2
Ik weet niet of jullie bekend zijn met het Suprafix systeem? ...

Ik weet ook niet of er enige tolerantie in het systeem zit, of dat het zwarte blok echt super exact gelijk moet zitten met de achterwand van de pot. Het lijkt mij dat je als fabrikant toch een paar mm tolerantie inbouwt.

Ik zal het probleem schetsen.
Ik "leg" de pot op de suprafix. Ik beweeg een beetje zodat de aansluitingen in hun openingen schuiven. Dan laat ik de inbusbouten met kunststop omhulsel (de "brilbouten") in de gaten vallen. Vervolgens draai ik tot ik voel dat de "schuine" kanten beginnen te "trekken". Vanaf dat moment draai ik om en om, zodat de pot gelijkmatig naar de wand schuift. Op een gegeven moment draaien de bouten zich vast. Maar dan zitten de brilbouten nog ruim een halve cm boven de bovenkant van de pot.
Ik heb het gevoel dat de brilbouten op een gegeven moment schuim komen te staan zodat de schroefdraad zich vastvreet.

Mijn partner is van mening dat er een halve cm van de bout af moet, zodat deze al een halve cm lager begint. Ik deel deze mening niet, omdat de bout pas begint te trekken op het moment dat de schuine delen elkaar raken. Of er bout nou wel of niet een halve cm korter is...
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Had het even op gezocht op het internet
Persoonlijk niet mee gewerkt.
zijn de aansluit pijpen niet te lang dan wil het ook niet

Of een afwijking in je closet pot, ga er evt naar die zaak of ga in contact met dealer

montage bevestigingset
 

Merijn0301

  • #4
Hoi,

Ik heb de aan- en afvoer stukken eens goed nagemeten. De afvoer toch nog te lang. Stukje afgehaald (net iets meer dan strikt volgens mijn meting zou moeten omdat je altijd iets onnauwkeurigheid hebt met zagen. Gaat nu wel iets verder, maar nog niet ver genoeg.

merijn
 

Merijn0301

  • #5
Hoi Henk,

Ik heb het gevonden, waarschijnlijk. Ik heb de bouten zonder pot in de suprafix gedraaid. Als ik dan de afstand meet van achterwand tot hart-bout dan kom ik op 11,5 cm. Op de pot is de afstand van achterrand pot tot hart-moergat ruim 12 cm (12,3 cm, meen ik). De pot zit dus al tegen de wand te rijen als de bouten en suprafix-glijers nog lang niet zo ver zijn.

Ik zal dus een spacer moeten verzinnen van, ik schat, minimaal 5 mm tussen achterwand en suprafix.

Reken ik dit als een productiefoutje?

Merijn
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Het lijkt op een productie foutje dat wil wel eens gebeuren

evt kan je de ruimte opvullen achter de houder met een plaatje van 5mm en dan weer eens proberen.

Anders zal je in contact moeten gaan met de dealer.

maar als ik die beugel zie zit daar ook speling in dat moet ook anders trekt hij hem niet vast
 

Merijn0301

  • #7
Hoi,
Ik snap wat je bedoelt. Ik heb het systeem goed bestudeerd, en snap helemaal hoe het werkt. Op zich best een ingenieus systeem.

Ik heb de bout die schuin naar beneden schuift zonder pot vast getrokken op het plaatje dat schuin naar boven schuift. Tot het eind. Dat gaat prima. Als alles op het eind zit, dan heb ik dus dat verschil van 8 mm. Dan zit alles dus maximaal op het eind.

Ik heb het zonder pot gedaan om goed te kunnen analyseren waar het probleem zit. Daarna heb ik de duimstok ter hand genomen

Het kunststof omhulsel zelf heeft niet zo gek veel speling als dat in het juiste gat in de pot zit. De passing daarin is redelijk strak.

Als de bout wordt aangedraaid terwijl de pot al tegen de wand zit trekt de bout scheef met mogelijke beschadiging van de schroefdraad als gevolg.

De essentie is dat de suprafix even lang is als de pot. Dat suprafix is een korter en moet dus langer worden gemaakt.

Een frustrerende pot hoor. Dit soort dingen mag eigenlijk niet gebeuren bij producten van dit kaliber, vind ik.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
Anders ga je in contact morgen

Klachten afhandelings url is helaas aangepast
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu