Monteren doucheputje

Handige_Harry

  • #1
Hallo,

Ik ga binnenkort starten met het smeren van de badkamervloer op afschot met een zandcement vloertje. Nu vroeg ik me af hoe ik het beste een nieuw putje op de oude sifon (i.v.m. mogelijke lekkage) kan monteren. Uiteraard rekening houdend met de waterdichtheid.
De omliggende vloer bestaat nu uit een houten vloer met daarop een Granito plaat. Voor zover ik kan zien is het putje aan de bovenzijde afgekit en aan de onderzijde gepurd.

Graag advies hoe ik dit het beste aan kan pakken, eerst tegels en dan putje? Hoe putje vastzetten? welke kit gebruiken? Hoogte putje t.o.v. tegels / cementvloer?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Plaatst eens een foto van het geheel dan zien wij ook wat
 

Xr8

  • #3
Pas wel op dat putje en sifon bijelkaar passen. Er zijn nogal wat soorten. Bij toepassing van een putje kun je overwegen een instelbare (renovatie) put te gebruiken. Hierbij stel je eerst de beker op. Het putje kun je later stellen, zowel in de hoogte als uitlijnen. Het putje komt dan iets minder dan tegeldikte boven de cementdekvloer uit.

Succes.
 

Handige_Harry

  • #4
Henk253 schreef:
Plaatst eens een foto van het geheel dan zien wij ook wat
Hallo Henk,

hierbij een foto


De afmetingen zijn 88mm uitwendig, 73mm inwendig (buitenrand) 34mm afvoer, dus binnenste opening. Daartussen is (denk ik) de syfon.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Het douche put dekseltje is het waterslot (sifon)
Zie uitleg werking putje


--------------------------------------------------------
en zo maak je een aansluiting op jou putje


met behulp van een overgangstuk 40x50


en daar in geschoven een R.O ring 50x30


Succes
 

Handige_Harry

  • #6
Beste Henk,

bedankt voor je heldere uitleg. Echter, was ik van plan de oude sifon te gebruiken bij de nieuwe situatie, en een afschotvloer te smeren richting dit putje (met zand-cement) met daarop de tegels. Hierdoor komt het dekseltje, dus de stankafsluiter zoals je weergeeft in je plaatje, ongeveer 2 cm hoger te liggen. Ik neem aan dat de O ring zoals je tekent daarvoor niet voldoende is?

En is deze maat van het putje hetzelfde als tegenwoordig in de winkel qua dekseltjes te koop is??
 

Tiho

  • #7
Je kan je dekseltje niet op de tegels leggen, of je laat hem zo zitten en stopt met de tegels bij de rand of plaatst een andere hoger.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
Vergeet die tekening boven maar dit was meer bedacht voor een aan sluiting te maken voor een nieuw aan te sluiten put ergens anders.

Maar Je zei dat boven aan gekit is en onder gepurd, kan je nu niet gewoon je putje er uit kappen en een nieuwe te plaatsen, en dan kan je het binnenste van die put op hoogte zetten die je nodig hebt voor je vloer

 

Handige_Harry

  • #9
Dat lijkt me ook het meest verstandig. Heb je nog tips om de aansluiting goed waterdicht te maken? Ik hoor vaak om me heen dat dit bij houten vloeren + betonplaat erg lastig is...
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #10
Situatie van je weet ik natuurlijk niet.

Maar als je een kunststof douche putje met lijm in smeerd en direct zand over heen strooit dan heb je een goede aan hechting

Plaats je de put op je leiding dan moet je bv bij het hout dicht purren en bij het beton dicht gieten met sneldrogend cement nu zit de onderste pot goed afgesloten in je vloer.
 

De loodgieter

Vaste beantwoorder
  • #11

Handige_Harry

  • #12
Allen bedankt voor de reacties, dit moet goedkomen zo!

Groeten Harry
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu