Minimale dikte stuclaag (roodband?)

Ronaldstolk

  • #1
Hallo

Ik heb sleuven gemaakt waarin ik elektrapijp wil leggen (flexibel). Nu is het om bepaalde redenen lastig overal hele diepe sleuven te maken en heb ik op diverse plaatsen een 'dekking' op mijn pijp van soms maar een paar mm. Is dat een probleem ivm scheuren van de roodband (daar zou ik het mee willen dichtmaken, zijn er andere tips?) bijvoorbeeld? Of is het 'weg = weggewerkt'... Graag wat adviezen.

Bedankt,

Ronald
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Ga je daarna heel de wand stucen? Ik zou altijd een gaasje over de naad doen.

Als je sleuven hebt gemaakt, waarom dan flexibele elektrabuizen? Dat kan prima met gladde zou je zeggen. Dan krijg je de draad er (later) ook beter in.
 

Ronaldstolk

  • #3
Bedankt, maar wat denken jullie over de 'dekking' en het te gebruiken materiaal?

Nee, ik ben niet van plan daarna heel de wand te stucen. Ik heb de sleuven zo smal mogelijk gemaakt. En het is een structuurverf wand, en het is maar een overloop, dus dat komt wel goed denk ik.

Groeten

Ronald
 

Droid

  • #4
Productblad van K. Rotband geeft aan, minimale laagdikte 5mm. Is gewoon op hun website terug te vinden...
 

Ronaldstolk

  • #5
Dat weet ik, maar ik vroeg me af hoe krap dat komt en verder is mijn idee om roodband te gebruiken, maar misschien hebben jullie andere tips?
 

Kacheltje

  • #6
De sleuven zullen toch dieper liggen dan die minimale dikte.
Zo ja kun je roodband prima gebruiken.
Stucgaas past men wel toe als er scheuren ontstaan in de muur maar niet voor het dichtzetten van leidingsleuven.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #7
Zeg nooit nooit. Ik heb het diverse keren gezien dat de sleuf voor de zekerheid werd voorzien van gaasband en ik doe het zelf ook. Precies zoals IJkenhout al zei. Sleuven vlak dichtsmeren met roodband, dan gaas er in drukken. Als het droog is daarna hele wand stuccen.

Roodband kan ook wel dunner opgebracht worden. Het is alleen een moeilijker product om bij dun opzetten een hele wand snaarstrak te krijgen (vind ik).
 

Kacheltje

  • #8
Je kan het idd toepassen. Zelf heb ik nooit problemen ondervonden door het niet te doen. Verder heb ik dit nooit ergens kunnen vinden bij een bijsluiter van een voegvullend middel dit in tegenstelling tot het repareren van scheuren in muren. Daar wordt stucgaas wel geadviseert.

Als extra toevoeging kan een hoop. Stucgaas toepassen heeft wel gevolgen voor de afwerking omdat dit een verdikking geeft en je dit altijd blijft zien tenzij je de hele muur afwerkt met een laagje gips.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #9
Let er op dat je de sleuf eerst even een beetje vochtig maakt of voorstrijkt voordat je het roodband aanbrengt. Dan heb je minder kans dat er een krimscheur ontstaat.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu