Miele wasmachine novotronic w 806 schuurt tegen glas

Mazoutje

  • #1
Beste klussers

Bij een famielielid haar wasmachine schuurt de metalen trommel tegen het glas.
gevolg niet normaal geluid zeker bij het centrifugeren.
Machine staat waterpas en op een tegelvloer. Welk onderdeel zou versleten zijn. Veren, schokdempers, lagers, of iets anders?
Kan iemand me helpen?
Met Vriendelijke Groeten
Wim
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Vermoedelijk een gebroken trommelkruis, voor een ervaren klusser is vervangen te doen, bij een oudere machine zou ik er niet aan beginnen.
Controleer voor de zekerheid ook even de lagers hoewel bij versleten lagers de trommel eigenlijk niet tegen het glas kan komen.
 

Johan k

  • #3
Je zal de schokbrekers moeten gaan vervangen,je kan dit testen door op de trommel te drukken heeft dit veel speling dus dat de kuip als een jojo heen en weer gaat dan zal je deze moeten vervangen en met het type dat jij door geeft dat kan dit heel goed dat de schokbrekers versleten zijn.

groeten Johan.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
De schokbrekers kunnen de oorzaak niet zijn, die houden de hele kuip incluis de trommel onder controle en niet de trommel alleen.
 

Johan k

  • #5
Dit kan het wel zijn want als de schokbrekers echt goed versleten zijn kan dit zeker aan de bovenkant van het glas grote beschadigingen(krassen) veroorzaken,want de kuip met daarin de trommel die klapt dan met centrifugeren op het glas, de trommel maakt hierdoor dan de beschadiging.

groeten Johan
 

Johan k

  • #6
Met een gebroken trommelkruis kan je jezelf controleren door op het volgende te letten, zit er speling op de trommel,als je de trommel naar voren kan bewegen ten opzichte van de kuip,je kan dan je handen zetten in de vulopening ten opzichte zetten van het kruis, de stervorm die je ziet aan de achterkant en dan naar voor proberen te trekken is dit het geval dan is inderdaad een spaak van de trommel gebroken of als je de trommel handmatig draait loopt hij dan centrisch in het midden en niet als een soort ei,als dit het geval is is er ook vaak een beschadiging in het manchet te vinden
 

Mazoutje

  • #7
Beste klussers

Hartelijk bedankt voor alle reacties. Ik ga deze maand zeker nog naar mijn tante. Dan kan ik ze open doen, want zo kan het niet verder (schuurt tegen de ONDERKANT LINKSMIDDEN en MIDDEN van het glas). Dan kan ik jullie reacties eens testen als ze nog dicht en daarna eens de behuizeng eraf neem. De schokdempers zijn verkrijgbaar (bv handyman) kruistrommel hadden ze niet. Verder reacties zijn altijd welkom ik zal zeker de oplossing en fout laten weten. Met vriendelijke groeten Wim
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu