Miele wasmach. w2521 spoelen knippert

Mstiphout

  • #1
Beste klussers,
Ik heb een Miele w2521 die een probleem heeft. Het volgende doet zich voor. Als ik een was programma start, voert hij netjes water aan. Hij begint dan te draaien en dan begint even het ledje spoelen te knipperen. Ledje gaat weer uit totdat de volgende draaai begint, dan gaat hij weer even knipperen. Vervolgens blijft hij knipperen en pompt al het water weg. Wat opvalt is ook dat als ik een wol programma draai, dit 20 minuten van de 40 wel goed gaat en op een gegeven moment geeft dit programma dezelfde fout (knipperen spoelen). Bij fijnwas of gewone was programma's is dit eigenlijk al meteen het geval.

Trommel lijkt verder wel netjes te draaien.

Wat heb ik geprobeerd:

- hoofd printplaat vervangen door een andere die ik heb gekocht via marktplaats. Helaas, zelfde probleem maar ik heb nu wel 2 platen :-)
- motor opengemaakt en koolborstels gecontroleerd. Deze zijn 16mm. Lijkt me ook in orde.
- contacten bij motor eens even bekijken of deze niet slecht contact maken. Ziet er eigenlijk keurig uit.

Machine is uit 2006. Matig tot veel gebruikt maar ook niet extreem veel. Was of 4 in de week gemiddeld.

Weet iemand waar ik verder kan zoeken?

Alvast bedankt.
Marcel
 

Rusako

  • #2
Verwarmt de wasmachine wel? Element stuk of kabel breuk
 

Mstiphout

  • #3
Ik zal eens even testen. Heb voornamelijk getest met koud programma omdat de aansluitwaarde in mijn schuur Max 2000w is. Koude programma's geven de error ook.
Draden doormeten heb ik nog niet gedaan. Ik dacht eigenlijk dat dat het niet zal zijn omdat het wol programma wel lang draait.
 

Rusako

  • #4
U schrijft dat wol programma op 40 graden het ook spoelen gaat knipperen, dan gaat hij ook verwarmen!ntc voeler kan ook stuk gaan!KIjk eerst maar naar het element en de ntc voeler.Mvgr.Rudi
 

Mstiphout

  • #5
Oké deze ga ik eens bekijken deze week. To be continued.
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #6
Ledje spoelen is een foutcode motor gerelateerd
bekijk het uiteinde van de koolborstels eens of deze mooi glimmen als ze dof zijn is de motor waarschijnlijk defect
 

Mstiphout

  • #7
Het duurde even maar ik heb de motor verder even uit elkaar gehaald. De uiteinden van de koolstofstaven zien er verder glanzend uit. Helaas nog niet kunnen kijken naar het verwarmingselement al heb ik het vermoeden dat het daar niet zit. als ik namelijk een trommel met water heb, naar einde ga en daarna het programma pompen/centrifugeren aanzet, pompt het netjes weg en draait de trommel. Zodra hij naar centrifugeren gaat, gaat spoelen even knipperen. Dat gaat verolgens even weg als de trommel weer stil staat, en als hij weer gaat draaien begint hij weer te knipperen. De machine hoeft hiervoor verder niet te verwarmen. Het lijkt ook zo te zijn dat naarmate ik meer probeer, het steeds sneller terug lijkt te komen. Ik ben helaas geen electronica specialist, maar gezien de manier waarop de trommel op verschillende programmaś reageert, heb ik zelf het idee dat hij ergens vanuit de motor een verkeerd signaal terug krijgt van een sensor of weerstand.

Kan ik deze weerstanden/sensoren bij de motor nameten? ik heb zelf geen multimeter maar die kan ik wel ergens even lenen.
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #8
Ledje spoelen komt echt uit de motor waarschijnlijk is 1 lammel(dit is waar de koolborstels tegenaan zit) verbrand motor demonteren en kijken of al deze plaatjes nog mooi koper kleurig zijn
 

Mstiphout

  • #9
OK hier ga ik komend weekend even naar kijken.
Is dit nog te repareren, zo'n lammel? of wordt dat motor vervangen?
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #10
Word motor vervangen
 

S.oldeerbout

Specialist Keukenapparatuur
  • #11
Als een lamel lammel is is ie lam :)
Lammige lamellen toch altijd.
 

Geldrop

Specialist Witgoed
  • #12
Optijd opgestaan vanmorgen :wink:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu