Miele wasdroger T452, "heeft een klap nodig"

Proza

  • #1
Miele NovoTronic T452 heeft op zijn tijd een klap nodig. Wanneer er een droogsessie wordt gestart via programma of directe keuze 20 min. warm komt er niet altijd warme lucht uit de afvoer. :cry:

Waneer ik nu een klap geef rechts boven op de rechter zijplaat van de machine dan werkt het allemaal wel. :P Een soort work-around zal ik maar zeggen. Nu weet ik dat er rechts achter deze plaat helemaal niets zit aan materiaal van de machine zelf.

Ik heb nu zojuist de machine even op de twee achterpoten laten stuiteren en ook dan lijkt het goed te gaan. Ik heb de machine al een keer geheel uit elkaar gehad, en alles schoongemaakt. Zo ook het verwarmingselement van de trommel verwijderd en doorgemeten. Tot en met de contacten lijkt dit allemaal in orde.

Maar gezien de klappen die ik hem geeft verdenk ik nog steeds het verwarmings element zelf. Of heeft één van jullie wellicht nog andere ideeën.

En wat kost het verwarmingselement?

Graag jullie reactie :wink:
 

Proza

  • #2
Bezoek gebracht aan onderdelenmagazijn van Miele. Daar werd me verteld het eerst maar eens te proberen met het vervangen van de thermostaten. Eén van 100 graden en één van 120 graden. Deze zitten bevestigd op het verwarmingshuis, en worden als losse items verkocht.

Nu weet ik niet of de thermostaten te meten zijn, ik heb dit wel geprobeerd. De oude en nieuwe geven gelijke waardes aan. Ik heb toen niets vervangen en de boel weer opgebouwd. En droger deed het zoals verwacht gelijk. :shock: Echter de volgende dag heb ik hem weer een klap moeten geven, om het verwarmings "element" weer te laten werken.

Het nameten van de ohmse waarden van het verwarmingsspiraal gaf ongeveer 18 ohm aan, wat volgens andere in dit forum corect moet zijn.
Zie Droger Miele T410 koude lucht

Ik vind het dus nog steeds raar wat hier gebeurd. Iemand nog tips? :wink:
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #3
Het geven van klappen met een tijdelijk resultaat hoeft helemaal niet specifiek op het verwarmingselement te duiden.

Bij verschijnselen, waarbij een "klap" een tijdelijke oplossing is, is er vrijwel altijd sprake van een slecht contact, een kabelbreuk, een printbreuk of een slechte soldering of iets dergelijks... Dit is niet uniek voor een witgoed-apparaat, maar voor alle elektrische en elektronische apparatuur. Door de klap verandert de positie van de kabel of het contact, en is er nét (tijdelijk) weer verbinding.

Je zou dus kunnen proberen om, in plaats van een klap geven, voorzichtig aan kabelbomen of contactstrips te "morrelen" om te kijken of dat hetzelfde resultaat geeft als de klap. Let wel, meestal beweegt alles mee, dus een dergelijke storing is zeer lastig op te sporen.

En je kunt zo nauwkeurig mogelijk contacten, soldeerverbindingen op printplaten (relaisaansluitingen!) en dergelijke controleren.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu