Miele W933 schakelt aan/uit/aan/uit etc

Castor

  • #1
Heb reeds een jaar of 10 een Miele W933 wasmachine. Een tijdje terug zat de pomp vast/verstopt en heb deze schoon gemaakt. Daarna heeft de machine weer een keer of veertig probleemloos gewassen.

Nu geeft de machine echter niet thuis als ik de aan knop in druk. Er gaan geen lampjes branden. Herhaaldelijk de aan/uit knop in gedrukt en dan slaat de machine soms aan, om vervolgens meteen weer uit te slaan.

Als ik dan nog een paar keer druk dan gaat de machine aan, maar schakelt dan ongeveer 3x per seconde aan/uit om na een minuut of 3 weer te stoppen. Het lijkt op een los contact, maar ik ben de bedrading geheel nagelopen.

Iemand enig idee wat dit kan zijn?
 

Co de Witgoedman

  • #2
Vermoedelijk is de aan-uit knop zelf defect, komt wel eens voor.
 

Castor

  • #3
Beste Co,

Heb de schakelaar er nu uit. Ik weet niet of je bekend bent met Miele, maar het is een schakel module met twee schakelaars.

Met de multimeter meet ik dat de schakelaar niet schakelt tussen de de meest rechtse aansluiting (waar de 220 op staat) en de midden aansluiting.

Ik kan helaas niet op het schema zien of dit wel moet. Weet jij dat toevallig?
Ik ben een beetje huiverig om eea meteen door te verbinden met een spanning zoeker omdat ik bang ben dat er ergens iets kapot gaat. Natuurlijk ben ik uiterst voorzichtig daar het 220 betreft !
 

Co de Witgoedman

  • #4
Er zit als het goed is een schema met de aansluitingen in de deur onder de manchet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu