Miele w857; 'spoelen' knippert en programma wordt beëindigd.

hberg

  • #1
Bij mijn Miele w857 Novotronic gaat na het wassen het lampje spoelen snel knipperen en het programma wordt beëindigd. Als ik daarna op 'extra spoelen' druk , gaat de machine keurig spoelen en daarna probleemloos centrifugeren. Dit gebeurt nu bijna elke wasbeurt. Wat kan het probleem zijn? Koolborstels versleten lijkt me niet waarschijnlijk omdat centrifugeren wel goed gaat na spoelen.
 

Witgoedproblemen

  • #2
Koolborstels na zien op lengte, zeker als ze nog nooit werden vervangen?
 

hberg

  • #3
De koolborstels zijn inderdaad nog niet eerder vervangen bij deze machine (24 jaar!), maar ik dacht dat als de trommel nog goed draait, er geen storing kan worden veroorzaakt door de koolborstels . Dat klopt niet begrijp ik uit je reactie.
 

Witgoedproblemen

  • #4
Zie ook circuitsonline
Zijn degelijke machines die serie.
 

hberg

  • #5
Goedemiddag,

Ik ben een stap verder. Ik ben bij de machine gaan zitten en heb het moment gezien dat het lampje spoelen ging knipperen (na ca 3 kwartier wassen). Vlak voor dit moment ging de machine bij het wassen en rechts draaien een soort snerpend geluid maken (goed te horen op het bijgevoegde filmpje) . Vervolgens pakt de machine meer water met spoelen waardoor de motor meer kracht moet leveren om rond te draaien en dan gaat het mis en stopt het proces met een knipperend lampje spoelen. Ik heb sterk het vermoeden dat dit duidt op nagenoeg versleten koolborstels. Ik denk dat ik nu ook beter de machine niet meer gebruik en eerst de borstel vervang. Graag hoor ik van mensen met meer ervaring dan ik of mijn analyse kan kloppen. Alvast dank!

 

Witgoedproblemen

  • #6
Zoals op co gezegd, koolborstels nazien, bedrading naar motor bekijken of er geen draden los zitten.
Door slechte schokdempers beweegt de machine meer met alle gevolgen vandien.
 

hberg

  • #7
Het waren de koolborstels die aan het eind waren. Vervangen en alles draait weer netjes
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu