Miele W 729 voorwerp tussen trommels

Adjo

  • #1
Beste mensen,

Bij mijn Miele Novotronic W 729 is iets tussen de binnen en buitentrommel terecht gekomen, hoe kan ik deze trommels er uithalen zodat ik het voorwerp kan verwijderen.

Gr. Adjo
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Bij de meeste wasmachines worden voorwerpen via de ruimte, ontstaan door verwijderen verwarmingselement, weggehaald, zie bijv. zoeken met "bhbeugel".

Ik meen me echter te herinneren dat bij (sommige?) Miele machines er ook nog een andere route is, maar kan zo gauw geen overeenkomstig topic op het forum vinden.

Wacht daarom op een advies van Co of een andere witgoed-specialist, ga niet in het wilde weg trommels demonteren!
 

Adjo

  • #3
Bedankt Kees voor de snelle reactie, ik was nog niet begonnen met het uit elkaar halen van de trommels hoor, maar ik denk dat het probleem ernstiger is.

Na het losmaken van de afvoer kon ik zien dat de beugeltjes van de verwarmingsspiraaltjes omgebogen waren en de spiraaltjes los liggen.
Is hier een oplossing voor ?
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #4
Ik ben zelf geen witgoedspecialist, al weet ik door het werk op het forum er inmiddels wel redelijk wat van. Ik vermoed dat er inderdaad een bhbeugel o.i.d. achter het verwarmingselement is blijven haken, en de schade heeft veroorzaakt.

Op het gebied van Miele machines ben ik helaas echt helemaal niks, dus ik kan je niet helpen hoe je het moet oplossen.

Het beste toch afwachten wat een van de Miele-witgoedspecialisten op het forum ervan zegt. De specialisten zijn alleen beduidend minder aanwezig dan ik...
 

Henny

  • #5
Demonteer in ieder geval het verwarmingselement, om de mogelijke schade die hieraan ontstaan is, goed te kunnen bekijken.

Voor de demontage hiervan zie dit topic
 

Co de Witgoedman

  • #6
Beugeltje van het element in de trommel is bijna niet mogelijk om weer goed te plaatsen.
Via de kleine gaatjes in de trommel en het element eruit zal het soms kunnen, maar om deze weer echt goed te krijgen... ik heb er een hard hoofd in.
 

Adjo

  • #7
Voor alle mensen die mij via deze weg hebben geholpen, zeg ik "vriendelijk bedankt".

Ik heb via de afvoer, de drukkamer en de kleine gaatjes in de trommel, het bevestigingsbeugeltje zover om kunnen buigen dat alles weer ruim vrijloopt en de 17 jaar oude automaat weer prima zijn werk doet. Nogmaals bedankt.
 

Co de Witgoedman

  • #8
Netjes gedaan hoor. :prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu