Miele W 2597 doet zeer vreemd

FLyingjones

  • #1
Beste,

sinds enkele dagen doet mijn Miele W 2597 zeer vreemd, tijdens het wassen stopt hij regelmatig (zie video) en start daarna terug.
Wanneer het programma gedaan is kan ik meestal de deur niet openen en moet die via het hendeltje onderaan, het toestel blijft zogezegd in eindprogramma staan. Ook merk ik dat er soms nog een beetje water in de slang achteraan blijft zitten.
Kan iemand me eventueel helpen? ik heb daarnet de filter vooraan onderaan proper gemaakt en laat de machine nu eens draaien op 95°

Dank bij voorbaat
Mvg
Jonas
 

Techrax

  • #2
Controleer de koolborstels eens, bij minder dan 15 mm vervangen. Indien deze nog goed zijn, controleer dan het verwarmingselement en meet hem door, hij moet ongeveer 25 Ohm meten.
 

FLyingjones

  • #3
Ondertussen heb ik de machine een reset gegeven en opent de deur terug normaal :-)

Enkel blijft de machine om de x-aantal minuten zichzelf pauzeren(of uitschakelen) en herneemt daarna wel uit zichzelf het programma..


Waar vind ik de koolborstels, kan dat de oorzaak zijn ?
 

Techrax

  • #4
Als ik het zo zie zullen het niet de koolborstels zijn, maar ik vermoed het deurslot of de printplaat. Want als hij zichzelf "uitschakeld" gaat het lampje in de trommel branden wat betekent dat hij "denkt" dat de deur open is gemaakt. Controleer eerst de printplaat op verbrande contacten en losse solderingen -> niks gevonden? Dan deurslot vervangen. Bestelnummer deurslot: 02655320 en kost ca. €97,-
 

FLyingjones

  • #5


dit is de afvoer, deze is dus wel een klein beetje hoger dan de machine zelf en de slang raakt de grond.kan dit ermee te maken hebben? de machine stopt zowel tijdens spoelen,wassen,pompen

Hmm ok ik wil gerust de printplaat checkne, ben zelf technisch aangelegd maar wel nog geen wasmachine opengedaan:)
 

FLyingjones

  • #6
Dus het deurslot kan defect zijn zelf als ik het normaal kan openen via de knop? als ik aan de deur duw of trek als de machine op programma geselecteerd staat (nog niet gestart) dan doet hij niets vreemd, terwijl dan toch ook het licht zou moeten aangaan als het aan de deur ligt ?

Kan u mij zeggen waar ik de printplaat vind?
 

Techrax

  • #7
De printplaat zit rechtsbovenin in de machine. Het is of een klein plat plaatje in een behuizing of het is een plaat die van voor naar achter in de machine zit.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu