Miele vaatwasser G521 krijgt onvoldoende water

Gilbert

  • #1
Mijn vaatwasser Miele G521 (ongeveer 20 jaar oud) blijkt onvoldoende waterdruk te krijgen. Als ik het deurcontact overbrug en kan zien wat er inwendig aan gang is, dan blijkt dat de sproeier een klein "pissig" straaltje water sproeit, maar duidelijk onvoldoende om een vaatwas te doen.

Ik heb het magneetventiel vlakbij de toevoerkraan (die ondertussen nieuw is) helemaal uit mekaar gehaald en ontdaan van alle onreinheden.
Als ik het magneetventiel overbrug en het water rechtstreeks in de machine laat lopen, dan werkt de vaatwasser blijkbaar perfect, maar stopt niet met watertoevoer, zodat het water er langs zijkanten van de deur uitstroomt en ik de toevoerkraan veiligheidshalve moet afzetten.

Bij wijze van test het ik het magneetventiel los van de vaatwasser laten werken, dus toevoerkraan opengezet, ventiel laat dan geen water door. Maar ik als ik 220 Volt aan het ventiel aansluit, dan opent dat blijkbaar wel, en stroomt er een "prostaatachtig" fijn straaltje water uit.
Ik vermoed dat het magneetventiel hier duidelijk niet voldoende water doorlaat, ondanks helemaal uit mekaar gehaald en ontdaan van alle verontreinigingen.

Mijn vermoeden is dus dat ik het magneetventiel vlakbij de toevoerkraan best vervang, maar gezien dat een vrij kostbare grap is, wou ik wel even zekerheid om achteraf niet voor nieuwe problemen te komen staan.
Is er iemand met gelijkaardige ervaring ?

Weet iemand raad ?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Hebt u de zeef in de waterinlaatkant van het ventiel ook gereinigd ?
 

Gilbert

  • #3
Alles gereinigd. Beter kan niet meer.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu