Miele T 455 c condensdroger aardlek probleem

A

Anonymous

Gast
  • #1
Droger zorgtdataardlek na 20 minuten er uit gaat.
Machine schoon gemaakt (veel stof)

Als machine na afkoelen weer ingeschakeld wordt gaat hetgoed, totdat hij weer 20/30 minuteengedraaid heeft.

Ook aardlek als de machine nog "warm" is.

Vermoeden condens probleem, machine volledig geopend na uitval geen condens in de machine aangetroffen.
Machine zou 10 jaar zijn??
Repeartie nog waard?
 
A

Anonymous

Gast
  • #2
Vermoedelijk zijn de pakkingen van de condensor vervuild en sluiten ze niet meer goed af, hierdoor loopt er water naar de ventilator met als gevolg aardsluiting, probeer de pakkingen eens goes schoon te maken , vervang ze evt voor nieuwe. Als de ventilator defect is komt dat vrij duur, maar meestal is de machine zulks nog wel waard.
 
A

Anonymous

Gast
  • #3
Daar ben ik weer, inmiddels bij MIELE 2 nieuwe ringen besteld voor de condensbak welke de volgende dag al geleverd werd. klasse!
Echter de machine laat nog steeds de aardlek uit.
Echter na reingen van de condensbak (vervangen ringen gelijk gebleven) valt ie niet meer na 20 min maar na 40 minuten uit.
Vandaag zelfs heeft ie het programma kreukherstellend kastdroog met temp laag zelfs afgemaakt was eruitgehaald blij dat hij het deed, maar teleurgesteld dat de aardlek er alsnog uitvloog.

Als ander idee werd geoperd de venitlator, maar als deze kapot is mag de machine toch niet zo lang werken?

Zijn er nog andere goede ideeën of is het raadzamer om een andere droger te zoeken, want mij lijkt het een dure reparatie als we miele laten komen (voorrij kosten ongeveer 50 euro? en minmaal een uur arbeidstijd omdat nagegaan moet worden of het probleem opgelost is.

Graag nog ideeën, want ik ben ten einde raad.
overigens lijkt het erop dat de ontstoorcondensator ook op "springen" staat, maar dat mag geen invloed hebben op de aardlek.

Is het nog aan te bevelen de voorste ring van het afluit deksel te vervangen? Was gisteren vochtig, maar na opnieuw schoonmaken van de ring niet meer.


op type plaatje staat ok het nr: 00/13347670
 
A

Anonymous

Gast
  • #4
Hoezo "de ontstoorcondensator staat op springen"? Aan de buitenkant te zien? Zwelt op? Stinkt? Bruist? Reken maar dat die de aardlekschakelaar kan doen uitschakelen!

In de ontstoorcondensator zitten normaal: 1 grote condensator tussen fase en nul; 1 kleine condensator tussen fase en aarde (dat zal de boosdoener zijn); 1 kleine condensator tussen nul en aarde.

Twijfel over die condensator?
Vervangen dat ding, zo duur kunnen ze ook weer niet zijn!
 
A

Anonymous

Gast
  • #5
Deze lijkt visueel niet meer recht, vandaar de twijfel hierover, kan niets vinden, droger hebben we gekregen, weet niet waar ik meer moet zoeken. Lijkt verwaarloosd. Bi onderzoek aan de machine leek de aansluiting van deze condesator niet meer "vlak" maar dat mag het niet zijn, want laat ik hem dagen aan staan zonder gedroogd te hebben vliegt de aarlek er niet uit! Deze zit immers direct aan de de 220 aansluitklemmen, maar deze wil ik pas vervangen als ik het daadwerkelijke probleem gevonden heb, als je echt denkt dat deze kapot is moet ik hem aar een tussen uithalen een keer. De machine heeft bij de vorige eigenaar altijd goed gewerkt en is op zijn zij in de auto vervoerd en heeft bij ons nooit gewerkt. Bij aankomst heb ik namelijk alleen maar stof en vuil aangetroffen op de vilters en in de condensbak en deze heb ik allen schoongemaakt.

Graag een andere reactie!
 
A

Anonymous

Gast
  • #6
Nee dan heeft het geen zin die condensator te vervangen... Je begon er zelf over dus zodoende. Volgens mij heeft een identiek probleem al eens eerder op de site gestaan (niet met een Miele, geloof ik) maar ik heb er nu geen tijd voor dat op te zoeken, dus kijk zelf even de berichten door! En anders wachten tot een oordeel van een van de monteurs!
 
A

Anonymous

Gast
  • #7
Ik heb het hele verhaal op mij laten inwerken en kom tot de conclusie dat er VERMOEDELIJK stofophoping in en op het verwarmingselement zal zitten waardoor de aardlek eruit springt. Het vervangen van de pakkingen heeft geresulteerd dat er geen vocht meer bij de ventilator kan komen en dat het probleem langer wegblijft. Miele laten komen kost je ongeveer 77 euro voor advies.Mijn idee is, haal het verwarmingselement uit de machine, (zit IN de trommel, met 8 plus 2 inbusschroeven achter de achterwand, 8 zichtbaar, 2 zitten achter verstopt, met een zaklamp te zien in de grotere gaten links en recht ongeveer 10 cm uit het midden), spoel het element schoon en laat dit goed drogen, (een nieuw element kost ongeveer 130 euro) en plaats het terug.

Kans is groot dat het probleem nu opgelost is
 
A

Anonymous

Gast
  • #8
Reactie op Aardlek Witgoedmonteur
Haal het verwarmingselement uit de machine, (zit IN de trommel, met 8 plus 2 inbusschroeven achter de achterwand, 8 zichtbaar, 2 zitten achter verstopt, met een zaklamp te zien in de grotere gaten links en recht ongeveer 10 cm uit het midden)

Bij nader onderzoek blijkt de trommel met 6 inbus te zitten, geen probleem, maar eh moet ik alle vier de schroeven aan de achterzijde verwijderen?
Het lijkt dat deze informatie niet hellemaal aansluit bij mijn Miele.


Graag indien mogelijk uitleg over hoe ik dit element nu het beste kan benaderen.
 
A

Anonymous

Gast
  • #9
RVS paneel dmv inbusbouten losmaken zoals de collega al meld, uw Miele is daarop geen uitzondering. Vervolgens de dof grijze plaat met ronde viltrand dmv 4x dop 7 schroef verwijderen dan kunt u vervolgens het element recht omhoogtrekken en verwijderen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu