Miele Novotronic W833, lekt zeer veel water

MrCash

  • #1
Hallo,

Ik heb vanochtend mogen constateren dat mijn wasmachine (+/-8jaar oud) zeer veel water gelekt heeft. Zeker 20 emmers (dus +/- 200liter water) stond er in de kelder.

Mijn vermoeden is dus niet dat de pomp defect is, omdat ik er dan van uit zou gaan dat dit "maar" een 15 tal liter zou zijn, de hoeveelheid water nodig voor 1 wasje.

Het is ook niet de toevoer denk ik, want het water is gestopt met lopen. de machine stond wel in de fout en heeft zijn wasprocedure niet helemaal kunnen afwerken.

Maar wat kan het dan wel zijn? heeft iemand iets soortgelijks meegemaakt?
Vanavond ga ik de machine openschroeven en kan ik hopelijk meer constateren.

Alle hulp is meer dan welkom !
alvast bedankt,
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Er zal waarschijnlijk een slang kapot zijn, dat kunnen wij hier ook niet bekijken, u zult de machine moeten bekijken tijdens het wasprogramma wat er lekt.
 

MrCash

  • #3
Blijkbaar zat er vuil in de schroefdraad van het filter. Hierdoor had ik het filter niet genoeg ingeschroefd. Door het filter niet ver genoeg in te schroeven stond de uitlaat voor vuil water vrij te laten bij panne aan de pomp nog open. En heeft de machine dus water laten inpompen dat er vanonder gewoon terug uitliep.

Ik had dit filter daags ervoor open gedaan omdat er een klein plasje voor de machine lag. blijkt nu dat dit gewoon een minuscuul scheurtje is in de deurrubber... had ik dat maar eerst gezien. had me 300liter water pompen bespaard ... :cry:

Mijn tweede vraag is dus nu heeft er iemand ervaring met het kleven van deze rubber? het is een mooi scheurtje aan de onderkant, daar waar hij tegen het glas van de deur aan komt. Met een geschikte lijm voor rubber (al dan niet een klein lapje rubber er achter tegen gekleefd) die flexibel blijft moet dit volgens mij te verhelpen zijn.

Anders is het een nieuwe deurrubber, en daar heb ik zo geen zin in, want ik schat dat dit toch een paar uur werk is? Iemand enig idee wat dit kost? en waar je dit online kan kopen?

Alvast bedankt,
Groeten,
 

Henny

  • #4
Aanwijzingen om het manchet te vervangen vind je hier:
Vervangen manchet Miele Novotronic W3616
(deze uitvoering heeft namelijk geen scharnierende deur)

Het bestelnummer van het manchet voor deze machine is: 3827625
Een origineel manchet is aardig aan de prijs. (ca 75 euro)
 

MrCash

  • #5
Ok, bedankt !
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu