Meterkast verplaatsen

GJB

  • #1
Ik ben voornemens om mijn meterkast een kwartslag te draaien en vervolgens 75cm te verplaatsen.
Al het leidingwerk zou door het verlaagd plafond en/of door de vloer kunnen.

Momenteel heb ik 6 groepen (5 voor algemeen gebruik, 1 voor de oven) en krachtstroom (voorheen sauna op zolder) die ik heb laten ombouwen tot 3 groepen (1x aanbouw zolder, 1x Wasmachine en 1x droger).
Momenteel heb ik geen problemen met de electra maar ten behoeve van de nieuwe keuken zou het wijs zijn nog een extra groep te reserveren voor de extra combi oven.

De nieuwe meterkast voldoet aan alle eisen zoals ze gesteld zijn in de regelingen hiervoor. Binnen 3m van de voordeur, inhoud is 75x33x260cm, etc.

Wat ik graag wil is dat dadelijk alle groepen zijn beveiligd met randaarde (momenteel zijn dit er 4), waarschijnlijk betekend dit dat er nieuwe kasten moeten komen.
Mag een installatie bedrijf alle aansluitingen verleggen of moet ik hiervoor bij de nutsbedrijven zijn? In een ander topic las ik iets over de Liander met daarbij de prijzen. Ik woon in Brabant en de Liander werkt daar niet. Is er een soort gelijke instelling in Brabant.
Is er iemand die globaal kan zeggen wat hiervoor de kosten zouden moeten zijn. Dusde verplaatsing van de complete meterkast incl. gas en water.





 

Fiesiekus

  • #2
Liander is het oude netwerkbedrijf van NUON. Denk dat je op je electriciteitsafrekening moet kijken wie bij jou de netwerkbeheerder is en daaraan vragen hoe of wat qua wijziging en kosten.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #3
Op de website https://www.mijnaansluiting.nl/ kun je via je postcode kijken wie je netbeheerder is. Via diezelfde site kun je als ik het goed begrijp het verplaatsen van al je hoofdaansluitingen/meters regelen. Dit gebeurt dan door de betreffende netbeheerders. de groepenkast boven de meter is werk voor een installateur.
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #4
PS zie nu dat Brabant daar ook niet aan meedoet :shock:.
Dan idd maar bij de energieleverancier informeren.
 

GJB

  • #5
In Brabant moet ik dan bij Enexis zijn. Zover was ik al.
De vraag is min of meer of ik het netwerk beheer nodig heb of dat ik dit ook door een erkend instalateur kan laten doen.
Daarnaast ben ik erg benieuwd wat de globaal de kosten zullen zijn.
 

Azijnpisser

  • #6
De stroom moet van de kabel die verlegd wordt. Ook bestaat de kans dat de kabel vervangen moet worden. Netwerkbeheer dus...

Netbeheer installeert de meter (het kan zijn dat je een nieuwe meter krijgt) en daarna is het aan jou... (lees: installateur die een nieuwe (of je oude) kast ophangt.)
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu