Mengkraan douchekabine lekt

Vinny1994

  • #1
Hoi,

Ik woon samen met nog drie andere jongeren in een gedeeld appartement, waarbij de eigenaar echter nogal nonchalant is als het gaat om zijn verplichtingen als verhuurder.

Nu, de mengkraan (zie foto) van onze douchecabine lekt al enige tijd water, en ik denk dat ergens een rubbertje aan vervanging toe is, net zoals ik al bij de wc's heb gedaan.



De douchecabine is echter enorm groot en lomp, en heb gezien dat er een gat gemaakt is in de gyproc van mijn slaapkamer om aan de onderkant (en wss ook achterkant) van de douchecabine te kunnen:


Ik heb reeds geprobeerd om met een platte schroevendraaier het kraantje los te maken door het blauwrood-gekleurd afdekseltje los te wrikken, maar het hangt vast. Ik weet zelfs niet of dit überhaupt mogelijk is.

Weet iemand van jullie misschien raad? :idea:
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Afblijven, verhuurder moet dit oplossen. Door er aan te zitten verspeel je je rechten.

Meestal worden ze snel wakker als je een deel van de huur gaat inhouden.
 

CV__

  • #3
Wat een smerige bende. Zo te zien nemen jullie het ook niet zo nauw met de boel schoonhouden... meestal is dat ook gewoon een verplichting..
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Meestal is klein onderhoud voor rekening van de huurder, een lekkende kraan valt daar onder.
U hebt niets te zoeken in het technische gedeelte, u kunt de hoofdkraan dicht draaien om de kraan te demonteren.
 

Vinny1994

  • #5
Zoals je ziet is er idd kalkaanslag, en erosie doordat die kraan al heel de tijd lek is.

De eeuwige vraag bij dit soort herstellingen is idd wie dit hoort te doen. Kleine herstellingen zijn idd in principe voor de huurder, maar herstellingen ten gevolge van normale slijtage zijn dan weer voor verhuurder.

Als het niet veel werk inhoudt om dat ding los te krijgen en de sluitingetjes te vervangen wil ik dat gerust doen, vandaar ik bij jullie raad kwam vragen. Maar die kraan valt dus niet echt los te krijgen, als ik het breek dan is de herstelling inderdaad ten laste van mij en daar heb ik geen zin in :D
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
Je hebt toch een huurcontract?
Daar staat in wat voor de huurder is.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu