Meerwerk en aanpassingen nieuwbouwhuis

Veense B

  • #1
Goedenavond!

Wij hebben een nieuwbouwhuis gekocht en zitten nu in de fase dat we meerwerk en aanpassingen kunnen aangeven.
Nu zijn de meeste zaken wel logisch, bijvoorbeeld plaats en aantal wandcontactdozen.

Maar wat ik mis is de ervaring van zaken waar je in eerste instantie niet aan denkt.
Graag hoor ik jullie ervaring van dingen die je hebt aangepast, bijvoorbeeld de plek van het toilet in de badkamer.

Groeten, Wouter
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #2
Tja, dat is afhankelijk van je wensen en je budget. 800 Euro voor een buitenkraan kan zomaar voorkomen. En je toilet aan de andere kant van de badkamer van zomaar 2.500 euro extra kosten. Idiote prijzen uiteraard.

Denk vooral aan aantal stopcontacten bij TV, hotelschakelingen (met lichtschakelaar meerdere stopcontacten "aanzetten" waar lampen op zijn aangesloten), enz.

Een collega van mij heeft na oplevering van zijn nieuwbouwhuis nog een eigen aannemer in het huis gegooid. Was goedkoper dan alles tijdens de bouw aanpassen.

Nog een andere tip: laat een (bouwkundige) opleveringskeuring uitvoeren. Is voor 100-200 euro te regelen en je schrikt vaak van de lijst met op- en aanmerkingen die de aannemer nog moet herstellen.
 

Winnieandbuzz

  • #3
Zomaar wat ideeën:
Dichte trap naar zolder, loze leidingen naar zolder voor latere aansluiting van bijv. zonnepanelen, utp netwerk kabels, coax. In het algemeen zijn loze leidinngen zeer prettig.
Kookplaat aansluiting. Surround systeem loze leidingen, electra aansluiting aan achterkant woning t.b.v. electrisch zonnescherm/terrasheater. Lichtpunt aansluiting boven/ achter spiegel in badkamer (of dubbel voor licht en spiegelverwarming). Gasaanslutiting in woonkamer tbv latere gashaard.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu