MDF binnenluiken, geluidsisolerend?

Twannie

  • #1
Wij wonen aan een weg met enig verkeerslawaai. We hebben overwogen om dubbel glas te installeren maar zijn enorm geschrokken vd kosten. We wonen in een oud huis, kozijnen moeten worden aangepast om dikker glas te zetten. Al met al een kostenpost van 3000 euro voor 3 ramen.

Nu is er een mogelijkheid om MDF binnenluiken te monteren aan onze ramen. Het gaat om luiken van 4cm dik. Heeft iemand enig idee of deze luiken ook geluidsisolerend werken?

We horen het graag.
Groet,
Twannie
 

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Of en hoeveel dergelijke luiken zullen helpen om het straatgeluid te weren is erg moeilijk te voorspellen. Want wanneer er naast goed afgedichte ramen ook maar één opening aanwezig is, kan dat alweer voldoende zijn om hinderlijk geluid naar binnen te brengen. En geluidsisolatie is niet alleen een kwestie van "een dikke plaat ervoor", maar van een combinatie van factoren.

Zoek maar eens op het forum met "geluidsisolatie"...

Daarbij komt, dat je op deze manier elke vorm van ventilatie via een openstaand raam gaat/moet afsluiten, wat weer niet erg gezond is en slecht voor je huis. Bij een goed uitgevoerde geluidsisolerende dubbel glas voorziening wordt meestal gebruik gemaakt van "suskasten" die wel ventileren maar daarbij geluiddempend zijn.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Voorzetramen is misschien nog een mogelijkheid.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu