M³ en m² - wat is de verhouding? (erg beginnende klusser)

Kat

  • #1
Hoi hoi,

Even misschien een heel dom vraagje: Wij zijn bezig om een oud huis te kopen waar dringend een aanbouw moet komen. Voor prijsindicaties lees ik altijd dat je b.v. met 550 Euro per m³ moet rekening houden maar wat betekent dit voor m²?

Stel we willen een aanbouw van 10 x 5 m aanbouw dat is dus 50 m². Stel het moet maar 1 verdieping worden (en als vergelijk 2 verdiepingen) - hoeveel m³ is het dan? (Standaard hoogte? 2,2 m?) Bereken ik het dan als 10 x 5 x 2,2 (en bij 2 verdiepingen 10 x 5 x 4,4?). Dus bij versie een kom ik dan op 110 m³? en bij versie 2 op 220 m³?

Bedankt voor jullie antwoord...
Groet,
Kat
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
In de eerste plaats worden er op het forum geen prijsindicaties gegeven.
In de tweede plaats is dit nooit van achter een beeldscherm te bepalen, er zijn zoveel factoren die een rol spelen dat alleen een architect of aannemer u een indicatie kan geven van de prijs, vraag een paar offertes aan, daaruit kunt u dan kiezen.

Uw rekenmethode is wel goed, echter de hoogte van 2,2 m zal een probleem worden, naar huidige maatstaven is dit veel te laag.

De prijsindicaties die u opgeeft zijn m.i. uit de lucht gegrepen, "zolang je maar blijft roepen dat het mooi weer wordt zul je vanzelf wel een keer gelijk krijgen".
 

Kat

  • #3
Hallo,

Het gaat mij alleen om de (misschien stomme) mathematische berekening van een aanbouw. Als ik wil dat het 50 m² oppervlakte wordt - hoeveel m³ zijn het dan bij 1 verdieping?

Bedankt voor het antwoord!

Groet,
Kat
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Het is altijd lengte x breedte x hoogte.

U moet eerst bepalen hoe groot de oppervlakte moet worden en dan de hoogte van verdieping bepalen, die is afhankelijk van de bestaande situatie en de bouwvoorschriften.

Ik weet vrijwel zeker dat u een bouwvergunning nodig heeft, dit kunt u vragen bij de gemeente en ook bekijken op de site van VROM.
 

Kat

  • #5
Hoi Jan,

bedankt voor je antwoord. Exact wat ik nodig heb en nu kan ik verder.

Groet,
Kat
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu