Lucht in leiding: ook probleem bij glooiingen?

Wamelis

  • #1
Dag mensen,

Ik ben de komende dagen weer toe aan het verder leggen van de leidingen voor water en verwarming, alles in Unipipe.

Bij het wegwerken van leidingen tussen de balken is het erg moeilijk om geen hoge punten te laten ontstaan. De leiding moet een klein beetje golven, even een stukje omhoog om ruimte te laten voor de plafondrachels die op de balken komen, dan weer een stukje omlaag om onder een balk door te steken... etc.

Nu weet ik dat een hoog punt in leidingen normaliter een ontluchter nodig heeft, maar hoe nauw komt dit? Als een leiding over zijn lengte 5 cm op en neer golft, is dat problematisch? Of is dat zo gering dat de lucht in de praktijk vanzelf wel weg spoelt?

(Het enige alternatief is gaten in de balken maken, en dat doe ik liever zo min mogelijk.)

Groet / dank,
Wim
 

Xr8

  • #2
Mijn ervaring is dat het met unicor niet snel problemen geeft, echter probeer het zoveel mogelijk op te laten lopen naar een hoogste punt.

Misschien kun je op zo'n punt een hoger gelegen radiator aftakken, en zo deze als luchtpot gebruiken.

Succes.
 

Wamelis

  • #3
Het zijn individuele leidingen per radiator, dus aftakken gaat niet echt lukken...

Maar als unipipe geen last heeft van een paar cm op en neer, doe ik het gewoon zo netjes mogelijk, zonder me al te veel zorgen te maken als het een keertje niet lukt.

Dank!
Wim
 

Xr8

  • #4
Gewoon zorgen dat het zoveel mogelijk oploopt, en anders als er een radiator niet meekomt de rest van de radiatoren dichtdraaien en de ketel gedwongen over de desbetreffende radiator laten stoken, zo is het in de regel wel aan de praat te krijgen.

Succes met de klus.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu