Loslatend spack op granol repareren

Wa2ygo

  • #1
Ik heb een drietal muren, waarvan het spack pleisterwerk aan het loskomen is. De ondergrond blijkt granol te zijn, waarvan ik lees dat dit eigenlijk niet geschikt is voor spack.

Hoe kan ik dit het beste repareren? Ik wil graag de ondergrond voorbereiden en vervolgens een spackspuiter laten langskomen om het af te werken met een nieuwe laag.

Met welke product kan ik de granol het beste egaliseren zodat het gespackt kan worden (stuckpasta / roodband / iets anders)? Zou afwerken met korrelpleister ook een optie zijn ipv spack, of gaat dit optisch te veel verschil opleveren met de aansluitende muren met spack?
 

Wa2ygo

  • #2
Iemand? Kan ik met Roodband een dunne egaliseerlaag aanbrengen? Ik lees dat de minimale laagdikte met Roodband 5 mm is, maar is dat vanwege de hechting of de afwerkingsresultaat? Het liefste houd ik de laag zo dun mogelijk.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #3
Simpel gezegt zijn er twee dingen niet bij te werken zonder dat je dit ziet als je kritisch bent. Dit is sierpleister en spackwerk. Je zit met kleur en structuurverschil. In dit geval kun je de losgelaten spack uitvlakken met het merk gips wat jij noemde.en de gehele muur de spacklaag gladschuren. Dit betekend dat dan de gehele muur opnieuw moet zal moeten worden gespack. Dan heb je het beste resultaat.
 

Wa2ygo

  • #4
Ja, dat dacht ik ook. Ik was eigenlijk zelfs van plan om alle spack van de muur te verwijderen, dus ook de niet losgelaten delen. Maar als ik jou begrijp zou ik de goede stukken kunnen laten zitten en enkel gladschuren? Mijn redenering was eigenlijk: ondergrond is niet goed, dus om problemen in de toekomst te voorkomen moet alles er eerst af. De losgelaten stukken bedragen ca 6 m2, en de complete muur is ca 30 m2.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #5
Wij zeggen altijd vast is vast. Maar als de ondergrond niet goed is behandeld kunnen er inderdaad meer problemen achterweg komen in de toekomst. Met de juiste stappen is het geen probleem om granol te spacken. Maar alvorens moet het wel eerst spackklaar worden gemaak. Granol voorstrijken met kwartshoudende voorstrijk(met korrel) berapen met hechtgips. En tegen het "sausklaar" aan afmaken. Waarom laat je het niet sausklaar maken?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #6
@Klusjesman, creatief zijn om geld te verdienen kan ik waarderen, deze manier niet.
 

Wa2ygo

  • #7
StucDennis schreef:
... En tegen het "sausklaar" aan afmaken. Waarom laat je het niet sausklaar maken?
Bedankt voor het antwoord. "Tegen sausklaar aan": daarmee bedoel je neem ik aan dat het enigszins glad moet zijn, maar dat het ook weer niet super nauw komt toch?

Sausklaar maken laten doen is inderdaad een optie, maar dan moet de stucadoor meerdere dagen langskomen voor voorstrijken, egaliseren, eventueel nog een keer voorstrijken en spacken. En dat alles voor maar een klein stukje muur (25-30 m2). Dus het leek mij wel de moeite waard om het voorwerk zelf te doen, zodat de stucadoor maar 1 dag hoeft langs te komen om alleen de spacklaag aan te brengen.
 

StucDennis

Specialist Stukadoor Werkzaamheden
  • #8
Oké ik snap je beredenering. Inderdaad met tegen sausklaar aan bedoel ik dat het inderdaad vlak en glad is oftewel behangklaar. . Je mag hier best nog een mini krasje of putje in zien. Succes met het voorwerk.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu